Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Welbeck sendte Arsenal til himmels på overtid

Snudde kampen mot serieleder Leicester.

MATCHVINNER: Danny Welbeck ble matchvinner i toppkampen mot Leicester. Foto: 
Reuters / Darren Staples
MATCHVINNER: Danny Welbeck ble matchvinner i toppkampen mot Leicester. Foto: Reuters / Darren Staples Vis mer

Med sin scoring på overtid sørget Danny Welbeck for at Arsenals gullhåp lever i aller høyeste grad. Leicester ble slått 2-1 i London.

Det så ut til å gå mot uavgjort og 1-1, men så dukket Danny Welbeck opp tre minutter på overtid og satte inn det viktige 2-1-målet. «Assistkongen» Mesut Özil serverte med et frispark, og skadeplagede Welbeck, som var tilbake i troppen før første gang siden april, satte ballen inn i nettmaskene.

Premier League-toppscorer Jamie Vardy sendte serieleder Leicester i føringen like før pause. Han sendte Petr Cech den ene veien og ballen den andre da han fikk sjansen fra ellevemetersmerket.

Etter 54 minutters spill skulle det imidlertid bli vanskelig for bortelaget å holde på ledelsen. Danny Simpson holdt igjen Olivier Giroud litt for lenge og ble belønnet med sitt andre gule kort på fem minutter.

Dermed var Leicester redusert til ti spillere, og et kvarter senere måtte de svartkledde se Theo Walcott bredside ballen i mål til 1-1.

Iskald Vardy Toppoppgjøret i London startet forrykende. Etter bare ett minutt var Alex Oxlade-Chamberlain på farten på kanten, men bortelaget fikk klarert til hjørnespark - et hjørnespark Alexis Sánchez var nære å stange i mål like etterpå.

Kampen var jevn i starten, og et kvarter ut i første omgang ble Aaron Ramsey spilt fri i bakrom, men Leicester-keeper Kasper Schmeichel var våkent ute og ryddet opp. Sekunder senere fikk Vardy servert et flott innlegg, men en god Petr Cech hindret Premier Leagues toppscorer i å gjøre sitt 19. ligamål denne sesongen.

En halvtime ut i oppgjøret fikk publikum se en ball i mål. Arsenal-spiss Olivier Giroud headet et lekkert Mesut Özil-innlegg i mål med bakhodet, men linjemannen vinket ham korrekt av for offside.

Like før pause gikk Vardy i bakken i en duell med Nacho Monreal, og dommeren pekte på straffemerket. Spissen tok selv ansvar og var iskald i møtet med Cech.

Arsenal-press Da Simpson ble vist det røde kortet, ble det tøft for Leicester. Gjestene maktet altså ikke å hindre Walcott i å gjøre 1-1 etter 70 minutters spill. Deretter fulgt et massivt Arsenal-press mot slutten, som til slutt resulterte i 2-1 på overtid.

Med seieren ligger Arsenal bare to poeng bak Leicester på tabellen. Tottenham og Manchester City, som innehar henholdsvis tredje- og fjerdeplassen, møtes senere søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram