SENKET GAMLEKLUBBEN: Danny Welbeck. Foto: AP Photo/Jon Super
SENKET GAMLEKLUBBEN: Danny Welbeck. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Welbeck sendte gamleklubben ut av FA-cupen i høydramatisk oppgjør

United ute, Arsenal videre.

• Manchester United - Arsenal 1-2 (1-1)

(Dagbladet): Manchester United og Arsenal. FA-cup. Det måtte bli dramatikk.

Det var høy temperatur på Old Trafford, og det toppet seg da det var Danny Welbeck, som forlot de røde djevlene for London-laget i sommer, som avgjorde.

I intervjuet etterpå la ikke Welbeck skjul på at det var følelsesladet å sende moderklubben ut av FA-cupen.

- Det er et mål som sendte oss videre, og det er følelsesladd å komme tilbake. Det må tas i  betraktning, følelsene tar litt overhånd. Jeg er alltid takknemlig og fylt av respekt overfor United-fansen, men samtidig er det Arsenal jeg spiller for nå, og vi ønsker å vinne trofeer, sier Welbeck.

To mål på tre minutter Det ble en fartsfylt første omgang på Old Trafford, og ved sidebytte sto det 1-1.

Det tok 20 minutter før et av lagene fikk hull på byllen, og det var Arsenal ved Nacho Monreal som tok ledelsen. Det var i et angrep der Arsenal fikk store rom, og Alex Oxlade-Chamberlain kunne spille Monreal gjennom. Han kunne enkelt sette ballen forbi David de Gea i United-målet.

Det gikk imidlertid ikke mer enn tre minutter før det så smalt i den andre enden.

UTVIST: Angel Di Maria. Foto: Reuters / Jason Cairnduff
UTVIST: Angel Di Maria. Foto: Reuters / Jason Cairnduff Vis mer

Angel Di Maria la et perfekt innlegg inn i 16-meteren, der Wayne Rooney stupte fram og kunne sørge for at lagene sto likt.

Welbeck-scoring I andre omgang var det riktig høy temperatur på Old Trafford. Det ble delt ut gule kort både her og der, og dramatikken toppet seg da Arsenal på ny tok ledelsen etter drøye 60 minutter.

Antonio Valencia skulle spille tilbake til David de Gea i United-målet, men Danny Welbeck var raskere på avtrekkeren. Han fikk rundet David de Gea og satt ballen i åpent mål.

Et kvarter før slutt vartet de Gea opp med en kjemperedning som sørget for at det fortsatt sto 2-1 til Arsenal. Men få minutter senere tok imidlertid temperaturen seg opp ytterligere.

Di Maria utvist Angel Di Maria fikk først gult kort for filming, og ble umiddelbart gitt et til da han dyttet til dommer Michael Oliver. Dermed måtte argentineren gå i garderoben, og United måtte fullføre med ti mann.

- Jeg kan ikke si noe om utvisningen. I Spania vet han at man ikke skal ta på dommeren, det vet han. Men han gjorde det. Han tok på dommeren, og det er ikke lov. Vi har ingen unnskyldning, sier Louis van Gaal etter kampen.
1-2. Dermed gikk Uniteds håp om et trofe denne sesongen i vasken. Arsenal, på sin side, møter vinneren av oppgjøret mellom Bradford og Reading i semifinalen.