Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Welbeck sikret topp-fire for Arsenal mens fansen protesterte mot Wenger

1-0 mot Norwich.

1-0: Her banker Danny Welbeck inn vinnermålet mot Norwich i London.Foto: NTB Scanpix
1-0: Her banker Danny Welbeck inn vinnermålet mot Norwich i London.Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal slet lenge mot bunnlaget Norwich, men innbytter Danny Welbeck sørget for 1-0-seier med sin scoring i det 60. minutt. For Norwich betyr tapet at laget taper terreng i bunnkampen.

- Viktige poeng for Wenger, men neppe nok til å stilne kritikerne, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da kampen var over.

Welbeck banket inn 1-0 med strak vrist et kvarter ut i 2. omgang mot «The Canaries». Gjestene maktet ikke å svare, og dermed klarte laget heller ikke å knappe innpå bunnrivalene Sunderland og Newcastle. Norwich ligger på 19.-plass i Premier League, men har fortsatt håp om å berge plassen, tross lørdagens nederlag i London.

— Vi hadde en god sjanse til å vinne tittelen denne sesongen. Alle er skuffet over at vi ikke klarer det. Vi vet at vi burde ha gjort det bedre, sa matchvinner Welbeck til Sky Sports etter kampen, ifølge BBC.

— Det var en vanskelig kamp mot Norwich, men vi måtte ha tre poeng i dag. Vi ønsker å komme foran (tabelltoer) Tottenham på tabellen, la engelskmannen til.

Alexander Tetteys klubb har ett poeng opp til Sunderland og to til Newcastle, men Norwich har en kamp til gode på Newcastle. Rafael Benítez' mannskap slo Crystal Palace 1-0 lørdag, mens Sunderland spilte 1-1 mot Stoke.

Kamp om topplasseringene For Arsenal var trepoengeren viktig med tanke på kampen om 3.- og 4.-plassen. Lag som Manchester City, Manchester United og West Ham kommer jagende bak. Arsenal er nå tabelltreer med 67 poeng, men tabellfirer City (64 poeng) har en kamp mindre spilt. Femteplasserte West Ham (59 poeng) har én kamp mindre spilt, mens tabellsekser United (59 poeng) har to kamper til gode på Wenger og co.

Både tidlig i, og mot slutten av kampen mot Norwich, markerte en gruppe Arsenal-supportere misnøye med manager Arsène Wenger. Supporterne holdt opp plakater med teksten «tid for endring», men majoriteten av hjemmefansen sørget for å stilne misnøyen med støtterop i retning franskmannen.

Tung Arsenal-omgang Arsenal fikk lite til før hvilen, og laget hadde ikke et eneste skudd på mål i de første 45 minuttene, ifølge Opta. Wengers mannskap hadde mye ball, men klarte ikke å skape noe særlig på siste tredel av banen. Olivier Giroud fikk en god mulighet innledningsvis, men den franske kraftspissens forsøk ble blokkert av Norwich-forsvaret.

I stedet var det gjestene som yppet seg. Nathan Redmond fikk tre gode scoringsmuligheter, men Petr Cech hindret ham to ganger fra god posisjon. Det tredje forsøket gikk utenfor mål.

Like før pause fikk Gary O'Neil en god mulighet på 16 meter, men Norwich-spilleren blåste ballen svakt over mål.

Mertesacker-skade Et skår i gleden for Arsenal var at stopper Per Mertesacker haltet ut med skade etter 50 minutters spill. Den høyreiste tyskeren så ut til å pådra seg en strekkskade bak i låret. Gabriel Paulista erstattet Mertesacker, og erstatteren hadde en solid omgang fort vertene.

Etter Welbecks 1-0-scoring hadde begge lag sjanser til å score, men Petr Cech og John Ruddy sørget for å stenge sine respektive bur. Det hjalp Norwich lite, men Arsenal mye. Gjestene kjempet desperat for utligning i sluttminuttene, men Wengers menn holdt unna, naturlig nok til bortefansens store fortvilelse.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!