- Welcome to Norway! Det blir vanskeligere for dere der

Drillos beskjed til Hitzfeld og Sveits etter 1-1.

Sveits - Norge 1-1

BERN/OSLO (Dagbladet): Norge klarte 1-1 borte mot Sveits og sikret ett poeng mot den antatt vanskeligste motstanden i gruppa.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen så Tarik Elyounoussi smelle ballen i stolpen i sluttminuttene på stillingen 1-1 - men var fornøyd med ett poeng, som fort kunne blitt til tre.

FORNØYD MED ETT POENG: Egil Drillo Olsen på den norske benken i Bern. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORNØYD MED ETT POENG: Egil Drillo Olsen på den norske benken i Bern. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er veldig fornøyd med opptreden fra laget mitt. Vi prøvde å spille på våre styrker, med fysikk, og mye løping. Og å skape sjanser - kanskje først og fremst på dødball. Vi lyktes med det. Men vi lyktes ikke med å unngå baklengs på dødball, sier Drillo i sin engelske innledning på pressekonferansen.

- Men jeg er fornøyd med resultatet. Vi hadde 6-5 i sjanser eller noe sånt, og det var tett. Men jeg tror ikke mange andre tar poeng her. Det er en bonus for oss å få dette poenget i en sånn vanskelig bortekamp, sier Drillo, og avslutter sin engelske tale med en direkte melding til vertene:

- Så: Welcome to Norway! Det blir vanskeligere for dere der.

Roser Braaten
Landslagssjefen kommer med lovord om Daniel Braaten etter det viktige bortepoenget.

REDDET ETT POENG: Brede Hangeland scoret 1-1-målet som reddet ett norsk poeng i Sveits. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
REDDET ETT POENG: Brede Hangeland scoret 1-1-målet som reddet ett norsk poeng i Sveits. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

- Vårt opplegg var ganske avhenging av en mann som heter Daniel Braaten. Vi ville hatt trøbbel om han ikke lyktes, men han gjør mye bra. Han var veldig viktig for oss, inntil han ble sliten mot slutten. Midtbanefemmeren sliten, vi sliter litt med struktur, men justerte litt, og da ble det bedre, sier Drillo.

- Var forskjellen på ett og null poeng her forskjellen på om det er realistisk å vinne gruppa eller ikke?

-Det er så langt fram. Som jeg hørte Hitzfeld var inne på, så er det en så pass jevn gruppe at ingen kamper er avgjort på forhånd. Klarer vi å holde koken, og spille jevnt bra også på bortebane, og holde det vi vanligvis har hjemme, så... Vinner vi alle hjemmekampene, så er jeg ganske trygg på at vi havner i Brasil til slutt, svarer Drillo på Dagbladets spørsmål.

- Din vurdering av dommeren?

- Dommeren var meget dyktig. Vi har registrert tidligere i kampene til Sveits at de har et par spillere som ramler veldig lett. Men de lurte ikke dommeren.

Hitzfeld klager på corner
Sveits-trener Ottmar Hitzfeld mente det var to lag som begge gikk for seieren.

- Vi har sett en god kamp fra begge lag. Begge ville vinne. De var aggressive, og farlige på dødballer. Begge lag hadde flere 100 prosent-sjanser. Vi hadde 1-0 bare 11 minutter før slutt, og da håper du å dra det i land. Men de fikk en dødball, en corner, som ikke var corner. Da måtte vi tåle 1-1. Men poengdeling kan vi leve med, sier Hitzeld.

- Vi kunne distansere oss fra Norge, men det klarte vi ikke. Men når vi får analysert dette, tror jeg vi skal være fornøyd med 1-1, sier den erfarne treneren.

Mario Gavranovic sendte Sveits i ledelsen etter 79 minutter. Han pirket ballen i mål etter et hjørnespark, der markeringen til de norske spillerne ikke var helt på topp.

Men Norge slo tilbake umiddelbart, og to minutter etter 1-0-målet, var det Norge-kaptein Brede Hangeland som headet ballen i mål. Også dette etter corner.

- Mange var gode. I dag var det først og fremst laget som leverte. (Daniel) Braaten var jævlig god så lenge han holdt, sa Drillo til MAX etter kampen.