Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wellens utilnærmelig i underholdende Giro-finale

Ingen kunne tukte belgieren på den fjerde etappen av Giro d'Italia.

IMPONERTE: Tim Wellens tok fjerde etappe i Giro d'Italia. FOTO: AFP PHOTO / Luk Benies
IMPONERTE: Tim Wellens tok fjerde etappe i Giro d'Italia. FOTO: AFP PHOTO / Luk Benies Vis mer

(procycling.no): Tim Wellens tok en imponerende seier på den fjerde etappen i Giro d'Italia tirsdag.

Etter at Tosh van der Sande gjorde en vanvittig god jobb på de siste kilometerne, var Wellens blant fem ryttere som hadde en liten luke inn i den siste bakken på en snau kilometer.

Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo) tettet luken og fikk opp resten av feltet, men det kostet krefter. Wellens hadde de nødvendige kreftene til å stikke avgårde med seieren i en tøff bakkespurt.

Bak ham fulgte Michael Woods (EF Education - Drapac), mens Battaglin tok tredjeplassen.

Takker laget

Wellens var naturligvis meget godt fornøyd etter seieren, hans femte for sesongen.

- Laget gjorde en meget god jobb, spesielt Adam (Hansen) og Tosh. Adam gjorde en god jobb og trakk oss inn i bakken, og så gjorde Tosh en fantastisk jobb i byen. Vi fikk en liten luke inn i bakken, så jeg kunne ta det litt roligere inn i bakken. På slutten ga jeg bare alt jeg hadde, og det holdt til mål, sa Wellens til Juan Antonio Flecha og Eurosport etter målgang.

- Jeg så ikke hvem som var i gruppen, jeg så bare at vi hadde en luke. Battaglin gikk ganske tidlig, så jeg tok bare hjulet hans, forklarer Wellens.

Battaglin gjorde det han kunne for å ta etappeseieren i en avslutning skreddersydd for ham.

- Jeg var veldig nære seieren, men sånn er sykling. Jeg prøvde å tette luken, og følelsen var OK. Jeg gjorde mitt beste for å ta seieren, men det var ikke nok, sier Battaglin etter rittet.

Kaotisk avslutning - Froome med tidstap

Etter omtrent tjue kilometer gikk det et femmannsbrudd hvor blant andre Enrico Barbin (Bardiani-CSF) satt. Han hentet det som var av klatrepoeng underveis og økte ledelsen i kampen om klatretrøyen. Bruddet ble kjørt inn med omlag femten kilometer igjen å sykle, og da var det opp til favorittene å gjøre opp om seieren på etappen.

På et smal passering av en bro, veltet Andriey Zeits (Astana). Han satt rimelig langt foran, og en ganske stor gruppe ble hindret bak velten. De fleste sammenlagtfavorittene satt likevel foran velten.

Avslutningen av etappen var meget teknisk med en 900 meter lang bakke opp til mål. Før denne bakken var det en teknisk utforkjøring inn til bunn av bakken. Her veltet Maximillian Schachmann (Quick-Step) inn i en tilskuermengde som sto i en høyresving.

De fem første over mål fikk en luke på fire sekunder ned, mens det ble ytterligere sekunder ned til Chris Froome (Team Sky). Han er nå minuttet bak Rohan Dennis (BMC) som forsvarte den rosa trøyen mesterlig. Han trillet inn like i rygg på Tom Dumoulin (Sunweb).

- Det er flott å ha trøyen litt lenger. Laget gjorde alt de kunne for å sette meg i den posisjonen. Det var en del stress, men ikke for mye, sier Dennis etter etappen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media