SKLED: Michael Dawson skled på den dårlige Wembley-matta i en duell med Fredrique Piquionne, og Portsmouth-spilleren scoret enkelt. Foto: REUTERS
SKLED: Michael Dawson skled på den dårlige Wembley-matta i en duell med Fredrique Piquionne, og Portsmouth-spilleren scoret enkelt. Foto: REUTERSVis mer

Wembley med «målgivende» da Portsmouth gikk til cupfinalen

Fikk hjelp i ekstraomgangene.

|||(Dagbladet): Tottenham - Portsmouth 0-2.

I går ettermiddag rykket Portsmouth ned fra Premier League, uten å engang spille. De er sørgelig fortapt i bunnen, etter at de ble trukket ni poeng for økonomisk mageplask.

Nå har fansen endelig noe å glede seg over.

Etter 120 minutter på Wembley er nemlig klubben klar for dens andre FA-cupfinale på tre år.

Tottenham dominerteSpurs tok tidlig initiativet, og skapte mye i førsteomgangen - men sjelden de helt store sjansene. Det ble mye nesten på gutta fra Nord-London.

Pompey var småfarlige på kontringer, men det ble ingen mål i førsteomgangen.

Tottenham-dominansen fortsatte i andreomgangen, men Portsmouth forsvarte seg heltemodig. Over 20 avslutninger. 17 cornere. Ingenting vippet blåtrøyene av pinnen.

Dermed ble det ekstraomganger på den håpløse Wembley-matta.

EN SJELDEN OPPTUR: Fredrique Piquionne og lagkameratene har ikke hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: AP
EN SJELDEN OPPTUR: Fredrique Piquionne og lagkameratene har ikke hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: AP Vis mer

Dawson skledNi minutter inn i den første sendte Fredrique Portsmouth i ledelsen. Han utnyttet at Michael Dawson skled og falt på det løse underlaget, og fikk en enkel oppgave fra kloss hold.

Rett og slett en målgivende pasning fra nasjonalanlegget.

Wembley har blitt sterkt kritisert de siste månedene. Gresset er nå nytt, men like håpløst. Vi så det i går også, og Tottenham-manager Harry Redknapp vil neppe være fornøyd med banen.

Avgjorde på straffeOg han har kanskje ett og annet å si om dommeren også?

Like etter scoringen lå nemlig ballen i nettmaskene i den andre enden, men Peter Crouch-scoringen ble annullert. Ingen av Spurs-spillerne skjønte noe, og det virket også som David James trakk et lettelsens sukk. Det er mulig dommer Alan Wiley blåste for angrep på keeper, men det var i så fall en streng avgjørelse.

Tottenham presset stort etter dette, men det gikk som det hadde gått hele kampen: Null uttelling.

Rett før slutt scoret Kevin-Prince Boateng på et straffespark, etter at Aruna Dindane gikk i bakken i en duell med Wilson Palacios.

Londonerne kan derimot klage så mye de bare vil på bane og dommer - men de klarte ikke score på de sjansene de selv skapte. Og med tanke på dominansen i spillet kan de derfor bare skylde seg selv.

MISS TOTTENHAM: Peter Crouch og lagkameratene skapte nok til å score, men de hadde ikke marginene på sin side i semifinalen. Foto: REUTERS
MISS TOTTENHAM: Peter Crouch og lagkameratene skapte nok til å score, men de hadde ikke marginene på sin side i semifinalen. Foto: REUTERS Vis mer