Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Son Heung-Min med to mål da Tottenham vant

Wembley-spesialisten Son sikret Tottenham-seier

Tottenham-kanten scoret begge målene i enkel seier mot Huddersfield.

SEIERSMANN: Son Heung-Min scoret Tottenhams to første mål da Huddersfield enkelt ble slått i Premier League. Foto: NTB Scanpix
SEIERSMANN: Son Heung-Min scoret Tottenhams to første mål da Huddersfield enkelt ble slått i Premier League. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tottenham – Huddersfield 2–0 (1–0)

(Dagbladet): Tottenham utvidet rekken til elleve kamper uten tap i ligaen da de enkelt tok seg av Huddersfield. Son Heung-min ble kampens store spiller med sine to scoringer.

Det kommer ikke som noen stor overraskelse for Tottenham-fansen at det var nettopp 25-åringen som viste seg fram i kampen på Wembley.

Sørkoreaneren har nemlig storspilt i hjemmekampene hele sesongen. Ni av Sons ti mål i ligaen og 13 av 15 totalt denne sesongen har kommet på Wembley.

For Tottenhams del betyr det at de setter press på lagene rundt seg i kampen om de resterende mesterligaplassene fra Premier League. Det skiller nå fem poeng ned til Chelsea som er på en 5. plass og møter Manchester City til en meget tøff bortekamp i morgen.

Huddersfield er nå på 15. plass i ligaen, kun tre poeng over streken i det som blir en bikkjekamp for å overleve i Premier League over de siste ni serierundene.

Hjemmelaget styrte

Det var kun et lag på banen i den første omgangen. Huddersfield slet stort med å komme seg ut fra egen halvdel og det var et konstant press fra hjemmelaget på Wembley.

Totalt hadde Spurs over 70 prosent ballinnehav i den første omgangen.

Både Alli og Kane var nære å komme på enden av innlegg i begynnelsen av kampen, men de helt store sjansene uteble for hjemmelaget.

Christian Eriksen forsøkte seg så på et frispark. Ballen gikk via muren en totalt utspilt Lössl kunne puste lettet ut da ballen spratt i stolpen og utenfor.

Etter 26 minutter fikk endelig Tottenham belønning for overtaket de hadde.

Dele Alli lurte offsidefella da han fant Son Heung-min med en flott pasning bak Huddersfield høytstående forsvar og sørkoreaneren rundet enkelt keeper og satte ballen i mål.

Hovmester-assist

Fem minutter ut i den andre omgangen kunne Spurs fått straffe etter en bisarr situasjon. Son sto i offside, men ble ikke vinket av. Sju meter fra mål fintet han Terence Kongolo på rumpa, stopperen valgte så å bruke armene og ta tak i begge beina til Son for å hindre ham fra å avslutte.

Rett etter fikk Huddersfield sin store mulighet. Tom Ince ble spilt inn bak forsvaret og hadde en hel halvdel å løpe på. Kantspilleren valgte å gå på skudd utenfor 16-meteren og gjorde det lettere for Lloris å redde skuddet.

I stedet doblet Tottenham ledelsen.

Harry Kane fikk ballen på høyrekant og viste et hovmesterblikk da han prikket ut Sons løp på bakerste stolpe med et strålende innlegg. Son headet inn sitt og Tottenhams andre mål for kvelden.

For Harry Kane endte det for en sjelden gangs skyld målløst. Premier League-toppscoreren kom seg til et par ålreite avslutningssjanser, men klarte ikke å få skuddene sine på mål.

De liljehvite fikk store kontringsrom å boltre seg i da Huddersfield sendte folk framover i banen mot slutten. Nærmest en scoring kom innbytter Erik Lamela, som etter noen vidunderlige driblinger holdt på å få ballen i mål fra død vinkel via en forsvarer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!