Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenche irriterer spanjolene

Promoterer OL-søknaden til Paris.

Madrid liker svært dårlig at Wenche Foss brukes aktivt av Paris for å promotere Paris sin OL-søknad i 2012. Nå har Madrid, en annen av søkerbyene til sommer-OL, klaget saken offisielt inn for Den internasjonale olympiske komité (IOK).

Den 86-årige skuespillerinnen ytret seg nylig i svært positive ordelag om Paris på en pressekonferanse på den franske ambassaden i Oslo.

Madrid-ledelsen mener ifølge avisen El Pais at Paris har brutt reglene ved å bruke de franske ambassadene i Oslo og Kuwait til å holde arrangement for å promotere det franske kandidaturet.

El Pais skriver at generaldirektøren for arrangørene i Madrid, Antonio Fernando Arimany, har skrevet et brev til IOK der han klager på at Wenche Foss har snakket nedlatende om de andre søkerbyene på pressekonferansen på den franske ambassaden.

Kontroversielt

Foss' uttalelser har spredd seg til spanske medier:

- London? Byen er full av herreklubber. Skottland ville vært et bedre sted.

- New York? De måtte ha betalt meg for å reise dit. Moskva? Først må vi se an situasjonen der. Madrid? Det er ingen dårlig by, men Paris er bedre.

Lederen for den franske søkerkomiteen, Philippe Baudillon, var raskt ute med å si at Foss ikke har noen direkte forbindelse med Paris-søknaden.

- Wenche Foss var invitert til den franske ambassaden i Oslo som gjest. Foss er ingen ambassadør for vår OL-søknad, og hennes synspunkter er personlige og gjenspeiler ikke den franske søkerkomiteens syn, sier han.

Respekterer regelverket

- Paris 2012 hadde ingen kontroll med hvilke spørsmål hun ble stilt, og vi stiller oss ikke bak hennes uttalelser. Vi har alltid og vil alltid respektere IOKs regelverk angående kommentarer om andre søkerbyer, sier han.

New York, Moskva, London og Paris kjemper om å få arrangere OL i 2012. Den spanske søknaden kan bli rammet av de sjokkerende bildene fra spansk fotball den sier tiden der rasistiske elementer er kommet tydelig fram.

IOK vil navngi hvem som får sommer-OL i 2012 under sin kongress i Singapore i juli neste år.

(©NTB)

UPOPULÆR I SPANIA:</B> Wenche Foss snakker varmt om et eventuelt OL i Paris i 2012. Det liker spanjolene dårlig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media