Derfor har Heidi Weng blitt sykkelfrelst

Weng: - Alle ler av meg

Heidi Weng har fått en ny forkjærlighet for sykling og har lagt inn 20 timers sykkeltrening i måneden. Hva livet etter langrennskarrieren bringer, aner hun ikke. - Det er sikkert derfor jeg føler meg som 18 år.

HAFJELL: Heidi Weng fikk sjokk da et tre blåste over ende under treningsøkta på Hafjell. Therese Johaug snakker ut om de dramatiske dagene da hun fant ut hva som var galt med kroppen tidligere i sommer, og Frida Karlsson får høre det etter at Marit Bjørgen banket henne i en staketest i TV 2-sendte «Landskampen». Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAFJELL (Dagbladet): Heidi Weng er ikke bare en av verdens beste langrennsløpere; hun er også norgesmester og sannsynligvis i verdenseliten i motbakkeløp.

Heidis storesøster Merete Weng har for øvrig representert Norge i motbakke-VM og hevdet seg ganske bra. Heidi er enda bedre, men har aldri testet ut kreftene i et VM. Det har heller ikke Therese Johaug, som Weng tror ville blitt verdensmester i motbakkeløp om hun stilte opp.

Men nå har Heidi Weng funnet enda en ny idrett hun er glad i: sykkel på landeveien.

29-åringen fra Ytre Enebakk trener nå 20 timers sykling i måneden. Det fører treningen mer fra retning Johaug og hennes store mengde løpstrening mot Helene Marie Fossesholm og hennes store andel sykkeltrening.

- Jeg har blitt veldig hektet på sykling. Nå er det nesten sånn at jeg vil slenge meg med på noen sykkelritt, men jeg gjør jo ikke det. Jeg kan jo ikke sykle nedover, forteller Heidi Weng til Dagbladet.

- Men ja, jeg har lagt inn mer sykling i trening. Jeg har syklet 20 timer i måneden.

- Hvorfor har du begynt å sykle så mye?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer