Stina Nilsson vant sin første distanseseier

Weng ber FIS gjøre endringer etter Østbergs stavuhell:
- Det blir kaos hos herrene

Sjelden har så mange langrennsjenter gått samlet så lenge i et verdenscuprenn. Det endte med et utslagsgivende stavuhell for sammenlagtleder Ingvild Flugstad Østberg.

DRAMA: Ingvild Flugstad Østberg brakk staven like før mål og mistet mange sekunder i sammendraget. Heidi Weng styrket sine sjanser, men var likevel kritisk til løypa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DRAMA: Ingvild Flugstad Østberg brakk staven like før mål og mistet mange sekunder i sammendraget. Heidi Weng styrket sine sjanser, men var likevel kritisk til løypa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Tittelen som verdens beste langrennsløper har tilhørt Marit Bjørgen i en årekke. I fjor overtok Therese Johaug denne tronen. I år blir det trolig Heidi Weng eller Ingvild Flugstad Østberg som vil vinne verdenscupen sammenlagt og offisielt være best i verden.

Mye av nøkkelen ligger i Tour de Ski, hvor svært mange verdenscuppoeng skal deles ut. Men verken Østberg eller Weng, som er nr. 1 og 2 i toursammendraget, virker å være komfortabel med å leve med favorittstemepelet.

- Jeg holder en knapp på Ingvild i dag, sa Heidi Weng til NRK før løpet.

- Hun pleier å legge favorittstempelet på andre, men jeg har vel sagt hvem jeg tror vinner til slutt. I dag er jeg absolutt ikke favoritt. Jeg har blandede erfaringer på duathlon, sa Ingvild Flugstad Østberg til statskanalen.

Uvanlig rennutvikling

På den første innlagte spurten var det de to største utenlandske utfordrerne, finske Krista Pärmäkoski og svenske Stina Nilsson, som kapret flest bonussekunder. Til skibytte var alle favorittene samlet.

På skøytedelen viste Charlotte Kalla endelig glimt av gammel storhet da hun gikk seg helt opp i tet og viste hvor god hun ofte er rett etter skibytte. Tre kilometer før mål var omtrent hele feltet samlet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer