Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng ble helt psyket ut:
- Det er ikke bra

Måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen. 

FJERDEPLASS: Heidi Weng går i mål til fjerdeplass på tremila.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FJERDEPLASS: Heidi Weng går i mål til fjerdeplass på tremila. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN/OSLO (Dagbladet): Heidi Weng måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i dag, etter at Marit Bjørgen vant i stor stil på tremila i Holmenkollen.

Etterpå innrømmet Weng at hun hadde en tung dag på jobben.

- Jeg syns det var tungt fra start til mål. Jeg ble egentlig ikke så stiv, men jeg var bare ferdig, sier Weng til NRK.

- Jeg har gruet meg til denne dagen helt siden sesongen startet. Tremil i Kollen, på sugeføre, det er det verste du kan gjøre rett og slett. Det er godt å være ferdig, sier hun.

Hun kjempet lenge om andre- og tredjeplassen, men måtte se de to finske jentene Krista Parmakoski og Kerttu Niskanen gå i mål før henne.

- Det var kanon å kjempe om pallplass, jeg tror jeg som regel blir fire i Kollen. Jeg er sykt fornøyd jeg, sier Weng, som hadde det tungt psykisk i dag. Den siste turen opp Frognerseteren var ekstra tung.

I nærheten av Frognerseteren hadde Weng ei venninne i løypa som ga henne den nødvendige motivasjonen til å gi alt før mål.

- Jeg så venninna mi heiet to steder, hun sto der jeg var mest sliten. Hun sto der i gul jakke og det syntes, det var godt at hun sto der og heiet litt, sier Weng, som likevel måtte gi tapt for finnene.

- Jeg var ikke sterkest i hodet i dag, jeg ble litt psyket ut ved Gratishaugen og fikk litt glipptak. Parmakoski gikk rett opp og og jeg ble litt psyket ut gitt, det er ikke bra, sier Weng om eget løp.

Weng reiser neste uke til Canada for å delta i verdenscupavslutningen. Minitouren i Québec består av sprint, fellesstart (10 km klassisk) og jaktstart (10 km fri teknikk).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media