Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng og Østberg kjempet om verdenscupseieren

Weng etter sammenlagtseieren: - Føler liksom som at jeg ikke fortjener den

En tung minitour endte med at Weng akkurat holdt unna for Ingvild Flugstad Østberg og Jessica Diggins.

VANT SAMMENLAGT: Heidi Weng vant verdenscupen sammenlagt etter en thrilleravslutning. Foto: Bildbyrån
VANT SAMMENLAGT: Heidi Weng vant verdenscupen sammenlagt etter en thrilleravslutning. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen vant minitouren i Falun søndag. Det var også den siste konkurransen i årets verdenscupsesong.

Hun gikk kontrollert inn til seier foran amerikanske Jessica Diggins.

Før løpet var det stor spenning om sammenlagtseieren. Med pallplass kunne Ingvild Flugstad Østberg snappe verdenscupkula foran Weng. Østberg kjempet lenge om pallplass, mens Weng fikk det tungt etter å ha forsøkt å henge seg på Ragnhild Haga.

- Det var tøft å komme seg til mål etterhvert. Jeg skjønner ikke helt hva jeg drev med selv der ute. I dag startet jeg med hodet under armen, og tenkte at jeg skulle ta igjen Ragnhild. Det var jo bare tull.

Østberg måtte ta til takke med åttendeplass til slutt og dermed holdt Heidi Wengs 18. plass med god margin.

Fikk sekundering av familien

At sammenlagtseieren var trygg fikk ikke Weng med seg før en stund etter at hun var i mål.

- Jeg fikk aldri vite det. Det var kanskje mamma og pappa som var mest ivrig der ute. De sa at det kunne gå om jeg holdt plassen.

- Du fikk bedre sekundering av de enn de norske lederne?

- Jeg synes det, så det er godt at jeg har litt støtte i familien. Det hadde nok ikke gått uten at de var der, sier Weng.

Må være stolt

Tilslutt ble seiersmarginen i totalcupen på 40 poeng til Jessica Diggins som snek seg forbi Østberg, som endte 62 poeng bak. Weng sier at hun er stolt, selv om hun sier at hun en stund har følt at hun ikke fortjener seieren.

- Jeg må være stolt selv om jeg føler at jeg har vært under pari en stund nå. Jeg føler liksom at jeg ikke fortjener det, men samtidig så hadde jeg en veldig bra start og helt fram til Seefeld var jeg veldig bra, sier Weng.

Avslutningen på sesongen har vært blytung for Weng. Svake resultater i OL har blitt etterfulgt av sykdom under verdenscuprennene i Drammen og Holmenkollen.

- Det har vært hardt. Kroppen har sagt at nå trenger jeg pause. Beina fungerer ikke og kroppen fungerer ikke. I dag hadde jeg bestemt meg for å bare prøve å ha hodet på plass, det klarte jeg ikke, men det holdt, og da ble den en opptur for meg på slutten, sier Weng.

Til neste sesong sier Weng at hun ønsker å gjøre ting på en annen måte. Hun mener presset har blitt for tøft inn mot OL og sesongavslutningen.

- Jeg har sett litt på det. Det er mye jeg gjerne skulle gjort annerledes. Det vanskeligste har vært at hodet mitt ikke har vært på plass etter Tour de Ski. Jeg har ikke klart å tenke at toppidrett er hardt, det er tøft. Det er mye utenom bare det å gå på ski og ha det gøy, det er mye rundt som andre mennesker ikke veit og jeg har kanskje ikke taklet helt presset i år og derfor ble det litt tøft i OL, sier Weng.

Seier for Bjørgen

VANT RENNET: Marit Bjørgen fortsetter storformen. Foto: Bildbyrån
VANT RENNET: Marit Bjørgen fortsetter storformen. Foto: Bildbyrån Vis mer

Marit Bjørgen først ut. Bak satte Ingvild Flugstad Østberg opp tempoet med Krista Pärmäkoski og Jessica Diggins på hjul.

Gruppa bak - der Charlotte Kalla tauet - var allerede nærmere den trioen. Men ingen tok noe særlig innpå Bjørgen i tet. I utforkjøringen mot stadion rykket derimot Diggins, og fikk ei luke til Østberg og Pärmäkoski.

Etter 5.2 kilometer hadde gruppa med blant andre Charlotte Kalla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga tatt igjen Østberg. For Gjøvik-jentas del handlet alt da om å spurtslå de andre.

Det klarte hun ikke. Da kanonene satte opp farten i kampen om den siste pallplassen noen hundre meter før mål, måtte hun slippe.

Heidi Weng ble nummer 18, men tok likevel sammenlagtseieren i verdenscupen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!