Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Minitouren i Canada

Weng fikk endelig sjansen til å realisere Bjørgen-drømmen sin. Det gikk ikke etter planen

Marit Bjørgen spurtslo Heidi Weng i Canada.

BEST IGJEN: Akkurat som på tremila i VM i Lahti (bildet), vant Marit Bjørgen foran Heidi Weng på dagens fellesstart i Canada. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
BEST IGJEN: Akkurat som på tremila i VM i Lahti (bildet), vant Marit Bjørgen foran Heidi Weng på dagens fellesstart i Canada. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Da Heidi Weng fulgte Marit Bjørgen inn til oppløpet på tremila i VM, men tapte gullkampen, var hun bitter fordi hun slapp noen meter i siste sving og ikke fikk muligheten til å realisere drømmen om å spurte ned Bjørgen.

- Jeg har alltid drømt om å spurtslå Marit. Jeg følte meg veldig sterk og angrer litt på at det ikke var jeg som rykket i den siste bakken, sa Weng til Dagbladet etter VM-tremila.

I dag fikk hun endelig sjanse til å realisere jentedrømmen. Hun fulgte Rognes-jenta helt inn til oppløpet og hadde alle muligheter til å spurte henne ned. Men årets verdenscupsvinner kom seg ikke forbi og tapte drømmeduellen mot VM-dronninga.

Dermed forlenget Bjørgen sin imponerende seiersrekke i distanselangrenn. 36-åringen virker å være helt uslåelig for tiden på alle renn som er lengre enn sprint.

TOK GULL: Marit Bjørgen var svært fornøyd etter å ha slått Heidi Weng på oppløpet under lørdagens 30 km for kvinner i Lahti. - Hvis vi bare skulle spurta 100 meter så hadde nok Heidi slått meg, men det var jo 30 kilometer før det, sa skidronninga. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet TV. Vis mer

Fremgang for Østberg

22-19-8-8-8. Det er resultatene til Ingvild Flugstad Østberg fra VMs åpningsdistanse i Lahti og fram til i dag. Den resultatmessige svikten for Gjøvik-jenta, som har vært stabilt oppe i pallkampen i omtrent to år i strekk, har ingen klart å forklare.

I dag slo Østberg endelig tilbake og fulgte Bjørgen og co. helt inn til oppløpet. Den spurten tapte hun og endte på 4. plass, men det var likevel en solid opptur for Gjøvik-jenta. Krista Pärmäkoski ble nr. 3.

De norske jentene åpnet offensivt på den klassiske fellesstarten i Quebec. Heidi Weng og Marit Bjørgen var best på den innlagte spurten og fikk med seg Ingvild Flugstad Østberg i en tettrio som stakk ifra konkurrentene.

Avgjørelsen

Forfølgergruppa ble ledet an av Krista Pärmäkoski, som etter hvert klart å rykke seg opp til den norske trioen. Nicole Fessel og Sadie Bjornsen fulgte deretter.

Til slutt ble det en kvartett som skulle gjøre opp om pallplasseringene mellom seg. De fire var Bjørgen, Weng, Østberg og Pärmäkoski. Det var VM-dronninga og verdenscupvinneren som var sterkest og spurtet om seieren.

Den duellen vant Bjørgen, mens Weng og Pärmäkoski kapret de siste pallplasseringene. Fessel kapret 5. plassen bak Østberg, mens Charlotte Kalla ble nr. 6. Anna Haag, Maiken Caspersen Falla, Kathrine Harsem og Kerttu Niskanen fulgte på de neste plassene og utgjorde topp 10 på fellesstarten i dag.

På den avsluttende jaktstarten i morgen går Bjørgen ut sekundet foran Weng. Dernest følger Østberg 28 sekunder bak, mens Falla har et halvminutt å ta igjen på sammenlagtlederen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media