Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Weng fortvilte over ekskjæresten Iversen da hans far opplevde dobbelt mareritt: - Kunne ikke vært verre

Heidi Weng fryktet det verste da hun hørte brølet i Lahti. Frykten var dessverre den brutale realiteten. For Emil Iversens pappa var imidlertid dagen verre enn verst.

ALT GIKK GALT: Ingenting gikk som det skulle for Ole Morten Iversen i dagens VM-øvelser. Den svenske landslagssjefen fikk ingen medaljer, og måtte hjelpesløst se på at sønnen Emil Iversen opplevde sitt verste mareritt. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): For Heidi Weng var 26. februar 2017 en av hennes største dager i idrettskarrieren. Tour de Ski-vinneren og verdenscuplederen var skuffet over egne prestasjoner i VM-åpningen, men slo tilbake med gull på lagsprinten i dag sammen med Maiken Caspersen Falla.

For ekskjæresten Emil Iversen var 26. februar 2017 hans verste dag i idrettskarrieren. Meråker-gutten falt på VM-sprinten på torsdag og gjorde det samme på lagsprinten i dag. Da røk et mulig VM-gull både for ham og lagkompisen Johannes Høsflot Klæbo, som kunne blitt tidenes yngste gullvinner.

- Det tenker jeg ikke noe på. Om jeg blir yngst, nest yngst eller tredje yngst, spiller ingen rolle. Det kjipe er at vi ikke vant på en dag hvor vi gjorde alt som vi skulle og var best i verden, sier Klæbo til Dagbladet.

- Skuffet, fortvilet og lei meg

LANGT NEDE: Emil Iversen tok VM-uhellet svært tungt. Det samme gjorde flere av hans nærmeste. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
LANGT NEDE: Emil Iversen tok VM-uhellet svært tungt. Det samme gjorde flere av hans nærmeste. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

For Emil Iversens pappa, Ole Morten, var denne dagen et dobbelt mareritt. Ikke bare fikk han se sønnen falle fra et mulig VM-gull; Sveriges kvinnelandslagstrener så også at hans elever hadde en svart dag på jobben. Stina Nilsson og Ida Ingemarsdotter var glohete gullkandidater, men skuffet stort og ble nr. 4.

- Det kunne ikke vært noe verre. Jeg er skuffet, fortvilet og lei meg, spesielt på Emils vegne. Det er ikke noen god dag. Men vi skal vel klare å komme oss gjennom det, sier Ole Morten Iversen til Dagbladet.

- Vi gikk for gull på kvinne- og herresiden, men mislyktes. Det er en stor nedtur. Så tryner Emil og mislykkes. Der er det som er verst som far. Han takler det veldig dårlig nå. Han er veldig høyt oppe når han er oppe og tilsvarende langt nede i tunge stunder.

TUNG DAG: Sveriges kvinnelandslagstrener Ole Morten Iversen vil helst glemme denne dagen. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
TUNG DAG: Sveriges kvinnelandslagstrener Ole Morten Iversen vil helst glemme denne dagen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Pappa Iversen gledet seg imidlertid noe på Heidi Wengs vegne. Weng var kjæreste med Emil Iversen i en god periode og ble godt kjent med familien.

- Heidi har vi fortsatt et veldig godt forhold til. Hun er ei blid og bra jente som vi unner suksess, men jeg håpte at de kunne ta sølvet bak de svenske jentene i dag, sier Ole Morten Iversen.

Wengs fortvilelse

Heidi Weng jogget ned etter VM-gullet da ekskjæresten falt fra sitt mulige VM-gull rett før oppløpet.

- Jeg var ute og jogget, men hørte at hele stadion ropte. Jeg skjønte at noe hadde skjedd, men håpte at det ikke var norsk uhell. Så var det det likevel. Det er kjempekjedelig for dem og utrolig trist, sier Weng til Dagbladet.

MISTET GULLET: Emil Iversen håper ikke Petter Northug så at han glapp gullet på oppløpet. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Du som kjenner Emil, hvordan tror du han håndterer dette?

- Jeg tror Emil er veldig skuffet. Det skjønner jeg veldig godt. Det er utrolig kjedelig når sånt skjer. Det er mye verre når man går sammen med noen. Jeg tror han blir mer irritert på seg selv og kan prestere enda bedre neste gang, håper Weng.

- Det er maks bittert

Iversen var svært langt nede etter uhellet på favorittøvelsen lagsprint.

- Jeg gikk alt jeg kunne ut på sisterunden. Iivo tok innpå. Jeg tenkte at han bør gå rundt meg og ikke på innsiden. Derfor byttet jeg spor. Det var en tabbe. Det var ikke med vilje i hvert fall, sier Iversen til Dagbladet.

- Det er begges feil. Det er veldig risikabelt å angripe noen på innsiden. Jeg var ikke forberedt på det. Han burde heller gått på utsiden. Det er maks bittert. På en skala fra 1-10 er det 11, sier Meråker-gutten og sukker.

Weng: - Nå kan jeg bare dra hjem

SKUFFET: Johannes Høsflot Klæbo er skuffet over at laget mistet gullmedaljen på oppløpet, men tror han hadde gjort akkurat det samme som Iversen. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Etter løpet sa Iversen at han ville dra hjem fra VM. Det samme sier Weng til Dagbladet, men med en langt mer humoristisk tone.

- Det er det morsomste jeg har gjort på lenge. Sprintstafett har jeg alltid drømt om å gå. Jeg er veldig glad for at jeg gikk i dag. Dette ga meg selvtillit. Det var en så stor opptur at nå kan jeg bare dra hjem, sier 25-åringen fra Ytre Enebakk.

- Du kan ikke dra hjem nå?

- Jo, svarer Weng.

- Nei?

- Neida, jeg bare tuller, sier den nybakte verdensmesteren fra Ytre Enebakk.

STRÅLENDE FORNØYD: Heidi Weng var så fornøyd med VM-gullet hun tok med Maiken Caspersen Falla at hun vurderer å reise hjem. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media