<strong>OMSORGSFULL:</strong> Ingen deler ut flere klemmer enn Heidi Weng, men Jessica Diggins må hun holde seg unna like etter målgang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OMSORGSFULL: Ingen deler ut flere klemmer enn Heidi Weng, men Jessica Diggins må hun holde seg unna like etter målgang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Weng har fått streng beskjed:
- Jeg får ikke ta på henne

Ingen deler ut flere klemmer og trøstende meldinger til konkurrentene enn omsorgskvinnen Heidi Weng, men én av VM-stjernene har hun fått beskjed om å holde seg unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): Som Dagbladet skrev i torsdagens reportasje har Heidi Weng - i sin tyngste sesong på seniornivå noensinne - blitt hele langrennssportens omsorgsperson.

Det stempelet har Weng fått gjennom alle klemmene hun deler ut til sine rivaler, de trøstende meldingene hun gir til konkurrentene som sliter og gjennom en kontinuerlig sterk innsats for å spre glede i langrennsmiljøet.

Det er noe løpere som finske Kerttu Niskanen, svenske Charlotte Kalla og amerikanske Kikkan Randall sier de setter enormt stor pris på, altså varmen og støttemeldingene fra Heidi Weng.

Weng-klem overrasket russerne

Dagen etter reportasjen om omsorgsfulle Weng ble publisert, var det passende nok henne som hoppet bort til Russlands fire stafettkvinner og overrasket dem med en hjertelig og varm klem.

- Den var god, sier Julia Belorukova til Dagbladet og bryter ut i latter.

- Jeg kjenner ikke Weng noe godt, men hun er veldig hyggelig med oss andre, sier den russiske profilen.

Hylles av VM-stjerner

<strong>MÅ IKKE RØRES:</strong> Jessica Diggins tåler ikke kroppskontakt fra Heidi Weng eller andre rett etter målgang. Foto: NTB Scanpix
MÅ IKKE RØRES: Jessica Diggins tåler ikke kroppskontakt fra Heidi Weng eller andre rett etter målgang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Weng svarer slik på den russiske responsen.

- De burde ikke være overrasket, fordi folk i sporten burde være vant til at jeg går rundt og klemmer, sier den norske langrennsprofilen.

Charlotte Kalla smiler fra øre til øre når Dagbladet spør henne om Wengs klemmer og støtte.

- Å, Heidi er bare så skjønn. Det er så hyggelig å ha henne i miljøet. Heidi betyr mye for meg, sier Kalla til Dagbladet.

Kerttu Niskanen følger opp Weng-rosen.

- Jeg liker Heidi veldig godt. Hun er alltid glad og støtter meg. Hvis jeg gjør det dårlig, sender hun støttemeldinger til meg. Det betyr mye, sier Niskanen til Dagbladet.

Rørt Heidi Weng

Weng synes det er rørende å høre tilbakemeldingene fra Kalla og Niskanen.

- Det er veldig rørende. Akkurat nå har det vært veldig fint med støtte og litt meldinger. Jeg følte at mange stusset over at jeg fikk gå stafetten. Da var det deilig å vise at jeg kan gå førsteetapper, sier Heidi Weng til Dagbladet.

- Jeg har ganske mange venner i dette langrennssirkuset her. Det er mange som heier på meg. Det er vanvittig moro. Jeg er veldig glad i mange av dem som stiller på start her. Vi er som en familie. Da er det fint å støtte hverandre.

- Ikke rør henne

En som imidlertid ikke vil ha en klem av Heidi Weng rett etter målgang, er Jessica Diggins. Hvis 27-åringen fra Ytre Enebakk løper bort til den amerikanske stjerna i målområdet, vil det skape temperatur.

- Slutt! Ikke rør henne, roper Diggins lagkamerater.

REAGERER: Vidar Løfshus ber Petter Northug og Calle Halfvarsson ta seg sammen. Se Afterski #10 her med dagens største snakkiser. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Sorry, hun har denne greia... Bare ikke rør henne...

Årsaken er et problem som Diggins sliter med og som hun åpnet opp om på sin blogg. Til Dagbladet utdyper den olympiske mesteren på lagsprinten i Pyeongchang om panikkanfallene og hyperventileringen hun sliter med rett etter målgang.

- Når jeg kommer i mål, etter å ha pushet meg, har jeg problemer med å puste. Jeg holder på å svime av og har det skikkelig vondt. Hvis da noen vil komme bort og gi meg en klem, klappe meg på skuldra eller liknende, er det i utgangspunktet hyggelig, men ikke i mitt tilfelle. Jeg friker ut om noen tar på meg rett etter målgang, i frykt for å hyperventilere, forteller Diggins til Dagbladet.

- Derfor har vi laget en regel i laget som gjør at ingen skal komme bort til meg rett etter målgang. Det kan være ganske spesielt, fordi iblant kommer løperne fra andre nasjoner bort for å gi meg et klapp på skuldra. Da løper lagkompisene mine og roper: «Slutt! Ikke rør henne.», forteller den amerikanske langrennsstjerna.

Weng: - Jeg har fått klar beskjed

Det betyr at omsorgsfulle Heidi Weng må vente med å gi en klem eller et klapp på skuldra til Jessica Diggins.

Afterski #9: Det ble "bare" sølv for de norske stafettjentene i ski-VM torsdag. Dette og mye mer i den niende utgaven av Afterski. Reporter/Video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg har fått klar beskjed om at jeg ikke får lov til å ta på henne. Det visste jeg ikke før,så det er mulig jeg har brutt den regelen, sier Heidi Weng til Dagbladet og smiler.

- Det er ikke lenge siden jeg fikk den beskjeden, men nå vet jeg det. Det er best å holde seg unna, forteller 27-åringen, som fredag dro hjem fra VM i Seefeld, godt fornøyd med VM-sølvet på stafetten som denne tunge sesongens store fangst.

Brøt regelen

Til Dagbladet forteller Kikkan Randall at hun har brutt den amerikanske regelen om å ikke røre Diggins rett etter målgang - og at det gikk bra.

Randall er pioneren i amerikansk langrenn og var verdens beste langrennssprinter fra rundt 2011 til 2014, før Diggins overtok rollen som USAs beste langrennsløper.

Diggins og Randall vant sammen gull på lagsprinten i VM i 2013 og seinest i OL i Pyeongchang tidligere i år. Det har gitt mange spesielle øyeblikk.

- Jessica må bli behandlet på en helt spesiell måte etter et skirenn. Vi har fått streng beskjed om at vi ikke skal kaste oss over henne etter målgang, forteller Kikkan Randall til Dagbladet.

- Jeg må innrømme at jeg ikke klarte å holde meg unna da hun krysset målstreken først og vi vant OL-gull sammen i Pyeongchang. Jeg var så ekstatisk at jeg løp ut og kastet meg over henne.

- Hvordan gikk det?

- Det gikk faktisk bra. Jessica var nok så fanget i øyeblikket at akkurat da var det ikke et problem. Lykkerusen tok overhånd, beskriver Randall til Dagbladet.

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 13.30 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.00 Kvalifisering hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer