LYKKELIG: Heidi Weng hilser på kongen etter sin aller første NM-seier. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LYKKELIG: Heidi Weng hilser på kongen etter sin aller første NM-seier. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Weng husker ikke hva kongen sa til henne

- Men han var morsom.

RØROS (Dagbladet): Heidi Weng tok sin første individuelle NM-tittel da hun slo Astrid Uhrenholdt Jacobsen i spurten på dagens duathlon.

De to hadde dratt hele løpet og da de satte inn rykket i den siste bakken klarte ikke japanske Ishida å henge på lengre.

Men det var like før det gikk galt.

I utforkjøringen ned mot stadion igjen holdt Heidi og Astrid på å krasje, og dermed kunne medaljene ha forsvunnet i et klønete fall.

- Jeg ville ha innersvingen inn på oppløpet, og plutselig var Astrid der ved siden av meg og ropte hoi. Det var bra hun skrek, ellers kunne begge gått på snørra og ødelagt for hverandre, sier Weng.

- Vi kom borti hverandre, og etter det kløna jeg det til helt inn, sier Astrid.

- Jeg tapte i hvert fall spurtoppgjøret ganske greit, smiler hun.

Seieren var Heidis aller første NM-tittel, og den første individuelle seieren hennes på mange år. Etter løpet ble hun invitert opp for å hilse på kongen.

Det var så uvant å vinne at hun ikke husket et ord av hva som ble sagt.

- Vet du hva, jeg husker ikke det som ble sagt. Det er liksom så stort, så det var flaks at han var her i dag når det er første gang jeg står øverst på pallen. Han er veldig interessert i sport, og så har han litt morsomme kommentarer og god humor, sier Weng.

- Hva sa han da?

- Vet du hva, når du går skirenn og er litt fornøyd og tenker at jeg står øverst på pallen for en gangs skyld, så blir man litt glad og husker ikke hva jeg snakker om, smiler Heidi.