Norske langrennsstjerner kritiske til terminlista

Weng, Johaug, Dyrhaug og Krogh oppgitt over FIS: - Urettferdig

To endringer i verdenscupprogrammet får Norges beste langrennsløpere til å reagere. Heidi Weng mener skjevheten er urettferdig, mens Niklas Dyrhaug omtaler terminlista som for dårlig.

REAGERER: Heidi Weng, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Finn Hågen Krogh og Niklas Dyrhaug er ikke fornøyde med årets terminliste i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER: Heidi Weng, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Finn Hågen Krogh og Niklas Dyrhaug er ikke fornøyde med årets terminliste i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KVITFJELL/MOLDE (Dagbladet): Norges største langrennsstjerner er oppgitt over det internasjonale skiforbundet (FIS) og flere av endringene FIS har gjort i terminlista denne sesongen:

  • Fellesstart med skibytte, populært kalt skiathlon, er fjernet fra verdenscupprogrammet i den kommende 2018/19-sesongen, som Dagbladet skrev i mai.
  • I tillegg er det stor ubalanse mellom antall fristils- og klassiskrenn kommende sesong. Eksempelvis vil bare to av sju renn i Tour de Ski gå i klassisk.

Det får flere av Norges langrennsprofiler til å reagere.

- Det er veldig synd at det er så lite klassisk i touren. Det er urettferdig at det er mange flere fristilsrenn enn klassiskrenn. Det burde vært mer 50/50, sier Heidi Weng til Dagbladet.

- Jeg synes også det er dumt at det ikke er skiathlon. Det er en morsom øvelse med mye action, sier forrige sesongs verdenscupvinner.

Dyrhaug: - For dårlig

Også de norske herrene er kritiske til terminlista i verdenscupen.

- Den synes jeg er for dårlig. Jeg synes terminlista i år kunne vært veldig mye bedre. For det første er det vanvittig stor forskjell på antall renn i klassisk og skøyting. Det er for få klassiskrenn. I tillegg er det bare én eneste tremil. Jeg synes det er en veldig spesiell terminliste, sier Niklas Dyrhaug til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.