Norske langrennsstjerner kritiske til terminlista

Weng, Johaug, Dyrhaug og Krogh oppgitt over FIS: - Urettferdig

To endringer i verdenscupprogrammet får Norges beste langrennsløpere til å reagere. Heidi Weng mener skjevheten er urettferdig, mens Niklas Dyrhaug omtaler terminlista som for dårlig.

REAGERER: Heidi Weng, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Finn Hågen Krogh og Niklas Dyrhaug er ikke fornøyde med årets terminliste i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER: Heidi Weng, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Finn Hågen Krogh og Niklas Dyrhaug er ikke fornøyde med årets terminliste i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KVITFJELL/MOLDE (Dagbladet): Norges største langrennsstjerner er oppgitt over det internasjonale skiforbundet (FIS) og flere av endringene FIS har gjort i terminlista denne sesongen:

  • Fellesstart med skibytte, populært kalt skiathlon, er fjernet fra verdenscupprogrammet i den kommende 2018/19-sesongen, som Dagbladet skrev i mai.
  • I tillegg er det stor ubalanse mellom antall fristils- og klassiskrenn kommende sesong. Eksempelvis vil bare to av sju renn i Tour de Ski gå i klassisk.

Det får flere av Norges langrennsprofiler til å reagere.

- Det er veldig synd at det er så lite klassisk i touren. Det er urettferdig at det er mange flere fristilsrenn enn klassiskrenn. Det burde vært mer 50/50, sier Heidi Weng til Dagbladet.

- Jeg synes også det er dumt at det ikke er skiathlon. Det er en morsom øvelse med mye action, sier forrige sesongs verdenscupvinner.

Dyrhaug: - For dårlig

Også de norske herrene er kritiske til terminlista i verdenscupen.

- Den synes jeg er for dårlig. Jeg synes terminlista i år kunne vært veldig mye bedre. For det første er det vanvittig stor forskjell på antall renn i klassisk og skøyting. Det er for få klassiskrenn. I tillegg er det bare én eneste tremil. Jeg synes det er en veldig spesiell terminliste, sier Niklas Dyrhaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer