Minitouren på Lillehammer

Weng jublet, hylte og skrek etter bragden hun trodde var nesten umulig

Sikret seg et drømmeutgangspunkt i sammendraget.

BEST: Heidi Weng spurtslo Maiken Caspersen Falla i sprintfinalen på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEST: Heidi Weng spurtslo Maiken Caspersen Falla i sprintfinalen på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla slet seg videre fra semifinalen som «lucky loser», men satte inn et voldsomt rykk i den siste bakken i finalen.

Bare Heidi Weng holdt følge og banket til med et fremragende oppløp og jublet intenst for seier på Lillehammer. Da Weng vant sine første verdenscuprenn i fjor, var jubelen knapt å se. Denne gang jublet og hylte hun som aldri før - for sin første internasjonale triumf i sprint.

- Jeg begynner nesten å grine. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne i sprint. Jeg har nesten ikke trent sprint engang. Kanskje det er det som er oppskriften, sier Weng til NRK.

Da Dagbladet snakket med 25-åringen fra Ytre Enebakk forrige helg, sa hun at det er vanskeligere å slå Falla i sprint enn å beseire Marit Bjørgen på distanse.

- Det er nok vanskeligere å slå Maiken i sprint enn Marit på distanse. Hun er rå, men jeg skal prøve på begge deler, sa Weng - og slo til på direkten i dag.

Weng er den eneste som har vært på pallen i samtlige verdenscuprenn denne sesongen og seiler opp som en het seierskandidat både i minitouren på Lillehammer og verdenscupen sammenlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer