Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Minitouren på Lillehammer

Weng jublet, hylte og skrek etter bragden hun trodde var nesten umulig

Sikret seg et drømmeutgangspunkt i sammendraget.

BEST: Heidi Weng spurtslo Maiken Caspersen Falla i sprintfinalen på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEST: Heidi Weng spurtslo Maiken Caspersen Falla i sprintfinalen på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla slet seg videre fra semifinalen som «lucky loser», men satte inn et voldsomt rykk i den siste bakken i finalen.

Bare Heidi Weng holdt følge og banket til med et fremragende oppløp og jublet intenst for seier på Lillehammer. Da Weng vant sine første verdenscuprenn i fjor, var jubelen knapt å se. Denne gang jublet og hylte hun som aldri før - for sin første internasjonale triumf i sprint.

OVERRASKET: Heidi Weng spurtslo Maiken Caspersen Falla og fikk svenske Hanna Falk med seg på pallen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVERRASKET: Heidi Weng spurtslo Maiken Caspersen Falla og fikk svenske Hanna Falk med seg på pallen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg begynner nesten å grine. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne i sprint. Jeg har nesten ikke trent sprint engang. Kanskje det er det som er oppskriften, sier Weng til NRK.

Da Dagbladet snakket med 25-åringen fra Ytre Enebakk forrige helg, sa hun at det er vanskeligere å slå Falla i sprint enn å beseire Marit Bjørgen på distanse.

- Det er nok vanskeligere å slå Maiken i sprint enn Marit på distanse. Hun er rå, men jeg skal prøve på begge deler, sa Weng - og slo til på direkten i dag.

Weng er den eneste som har vært på pallen i samtlige verdenscuprenn denne sesongen og seiler opp som en het seierskandidat både i minitouren på Lillehammer og verdenscupen sammenlagt.

Bjørgen ut i semifinalen

Julia Belorukova (21), som fikk sitt gjennombrudd på verdenscupnivå med 6. plassen på sprinten i Kuusamo forrige helg, satte voldsomt tempo i den siste semifinalen og fikk med seg Heidi Weng til finalen, mens Marit Bjørgen og Kathrine Harsem røk ut.

- Jeg skal være fornøyd med å komme meg til semifinalen. Jeg er litt seig i starten, og det er små marginer, sier Bjørgen til NRK.

Også Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Anna Svendsen tok seg videre til finalen sammen med Anna Falk.

Verdenscuplederens kvartfinaleexit

Stina Nilsson så sterk ut og var på vei mot semifinale i sprinten på Lillehammer på komfortabelt vis.

Alt gikk etter planen. Men så skjedde det som ikke skulle skje. Den svenske verdenscuplederen kjørte inn i Maiken Caspersen Falla og brakk staven på oppløpet i sitt kvartfinaleheat. Dermed måtte hun ut i diagonalgang på oppløpet og røk ut.

- Jeg er arg og skal bruke dette som motivasjon videre i minitouren, sier Nilsson til Dagbladet og resten av pressen.

- Det kjentes veldig bra, men så skjer dette. Det er kjedelig. Vi kjørte i hverandre, men jeg tror ikke hun ødela med vilje.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!