Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng klandrer svensk stjerne: - Jeg ble irritert

Mener Nilsson ødela for henne.

SKUFFET: Heidi Weng var naturlig nok svært skuffet etter å ha bli utslått i kvartfinalen i Tour de Ski-åpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKUFFET: Heidi Weng var naturlig nok svært skuffet etter å ha bli utslått i kvartfinalen i Tour de Ski-åpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da Heidi Weng vant samtlige rulleskirenn under Toppidrettsveka og utklasset Therese Johaug, mente Johaug at Weng var den største favoritten til vinteren.

- Det er Heidi som er favoritten til vinteren nå. Jeg er bare en outsider, sa en smilende Johaug til Dagbladet den gang.

Weng nektet å ta favorittstempelet, noe Johaug heller ikke er spesiet glad i å inneha, eksemplifisert gjennom at hun lanserte Ingvild Flugstad Østberg som Tour de Skis aller største favoritt tidligere i dag.

I fjor vant Marit Bjørgen touren foran Johaug og Weng, men det var faktisk Weng som hadde klart flest 2. plasser på enkeltetapper bak den daværende langrennsdronninga fra Rognes.

Best bak Bjørgen På hele fem etapper ble Weng nr. 2 bak Bjørgen i fjorårets Tour de Ski. Med Bjørgen på sidelinjen burde det love særdeles godt for Weng, som kan gi Johaug knallsterk kamp om sammenlagtseieren.

Weng er jevnt god på alle typer etapper, også opp monsterbakken i Val di Fiemme, og kunne ha skaffet seg et forsprang til verdenscuplederen fra Dalsbygda ved å banke Johaug i sprintene, noe Weng har gjort mange ganger tidligere.

Men ikke i dag.

I dag røk Weng ut i kvartfinalen og hentet dermed ikke noen sekunder på sin største konkurrent.

- Jeg ble stengt Det var ikke fordi 24-åringen fra Ytre Enebakk var tom for krefter, men fordi hun ble stengt i sin kvartfinale. Weng følte seg bra og forsøkte å avansere i feltet, men ble stengt av den svenske spurtstjerna Stina Nilsson.

- Jeg ble stengt og mistet all farta mi. Da var jeg sjanseløs. Men jeg hadde klart det om jeg ikke hadde blitt stengt. Det er veldig irriterende, sier Weng ifølge Expressen.

- Man blir veldig skuffet når man hele tiden går frem og tilbake og prøver å finne en åpning, men at det alltid kommer noen i veien. Da ble jeg irritert, forteller 24-åringen.

I VEIEN: Heidi Weng mener Stina Nilsson gikk i veien da Weng prøvde å gå forbi.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I VEIEN: Heidi Weng mener Stina Nilsson gikk i veien da Weng prøvde å gå forbi. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Sprinttrener Roar Hjelmeset bekrefter at det var Nilsson som stengte Weng.

- Stina gikk i veien, men hun bryter ikke reglene, tydeliggjør Hjelmeset.

Vil ikke bli med på ordkrig Nilsson forteller at hun ikke var klar over at Weng forsøkte å komme forbi.

- Jeg må nesten se løpet i reprise før jeg kan uttale meg, men det er en del av konkurransen. Man må kjempe litt, men samtidig ikke være for tøff. Men jeg tror ikke at jeg risikerer å få noe gult kort i dag, forklarer det svenske sprintesset til Expressen.

- Alle har sine meninger. Jeg har også meninger om hvordan andre går. Det er lov å ytre det, men kommer ikke til å ytre mine meninger om andre, forteller Nilsson.

Til tross for en dårlig start, har Weng på ingen måte gitt opp sammendraget.

- Det er veldig surt. Men jeg har gått dårlig her før og likevel vært på pallen sammenlagt, sier Weng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media