VANT: Heidi Weng vant sprinten i Aure foran Kathrine Harsem (t.v.). Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
VANT: Heidi Weng vant sprinten i Aure foran Kathrine Harsem (t.v.). Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

Weng kunne endelig juble, men orket det ikke

- Det eneste jeg tar med meg er prologen, sier hun.

AURE (Dagbladet): Heidi Weng var den langrennskvinnen som hadde nest flest pallplasseringer i verdenscupen forrige sesong. Kun Marit Bjørgen besøkte podiet flere ganger enn 24-åringen.

Men det ble ikke en eneste seier for Weng. Som regel har hun vært rett bak enten Marit Bjørgen, Therese Johaug, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg eller Charlotte Kalla.

I gårsdagens rulleskisprint i Aure kunne imidlertid Weng endelig juble. Men jubelen kom aldri da hun spurtslo formsterke Kathrine Harsem de siste meterne.

- Jeg orket ikke å juble. Jeg var så sliten. Det var forferdelig tungt, sier Weng til Dagbladet og ler.

- Jeg har aldri vunnet et sprintrenn før, så det var både uvant og gøy, legger hun til.

Mest fornøyd med prologen Langrennsesset var faktisk mest fornøyd med prologen, hvor hun ble nr. 2 rett bak Harsem.

- Det eneste jeg tar med meg herfra er prologen. Det er den som virkelig gleder. At jeg er så nær Kathrine i en klassisk prolog, er jeg veldig godt fornøyd med, forteller Weng.

- Er prologen det eneste du tar med deg herfra etter å ha vunnet finalen?

- Haha, du sier noe. Det er jo gøy å vinne til slutt da. Det er ikke så ofte jeg gjør det. Når jeg tenker meg om, er det skikkelig deilig.

Barbro Kvåle ble nr. 3, mens Sandra Ringwald, Sophie Caldwell og Greta Laurent kapret de tre neste plassene i finalen hvor hele fire nasjoner var representert.

Johaug har mer fokus på sprint Langrennsstjerna Therese Johaug ble utslått i semifinalen, men syntes likevel det var oppløftende.

- Jeg har fokusert mer på sprint i år, slik at jeg kan hevde meg bedre i tourene. Jeg føler jeg har tatt steg og har forhåpninger om at jeg kan gjøre det litt bedre til vinteren, forteller Johaug til Dagbladet.

- Jeg er ikke overrasket over at Heidi gjør det bra. Hun kommer til å vinne mer utover sesongen, spår 27-åringen, som selv vant Fonna opp i utklassingsstil.

IMPONERTE: Heidi Weng var mest fornøyd med prologen, selv om hun vant finalen. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
IMPONERTE: Heidi Weng var mest fornøyd med prologen, selv om hun vant finalen. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer