Heidi Weng gikk på en smell

Weng måtte ta ei pause fra treninga: - Jeg har hatt en litt tyngre periode

Men 26-åringen er klar for sesongstart på Beitostølen.

MÅTTE TA EI PAUSE: Men Heidi Weng sier det ikke er snakk om noen treningssmell. Uansett er hun klar for sesongstarten på Beitostølen i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅTTE TA EI PAUSE: Men Heidi Weng sier det ikke er snakk om noen treningssmell. Uansett er hun klar for sesongstarten på Beitostølen i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Langrennseliten starter sesongen denne helga i den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Der er også Heidi Weng (26). Da hun møtte pressen onsdag, avslørte hun at hun ble for ivrig i treninga i høst, og dermed måtte ta det med ro.

- Jeg har måttet ta en liten pause, bare, og har tatt det veldig med ro. Den siste uka har vært veldig bra, så jeg tror jeg kommer like sterkt tilbake, sier Heidi Weng til Dagbladet.

- Ingen smell

- Har du gått på en smell?

- Ikke akkurat en smell, men jeg har hatt en litt tyngre periode. Men sånn kan skje hvis man er litt ivrig når ting går lett. Jeg har fått slappet av godt, og jeg har gått noen testløp som har gått bra. Jeg føler det var positivt for min del, sier Weng.

25-åringen fra Ytre Enebakk sier hun trengte et lite avbrekk.

- Ting gikk veldig lett, så da kjørte jeg på og ble kanskje litt ivrig og trodde jeg var en maskin. Men jeg er ikke det, så da måtte jeg bare ta det litt rolig.

Godt forberedt

Da Dagbladet var tilstede da langrennsjentene trente i Hafjell i høst, så Weng uforskammet bra ut. Hun distanserte landslagsvenninnene opp bakken i alpintanlegget.

Men som vanlig var hun beskjeden, og var selv ikke like overbevist.

- Jeg føler egentlig ikke at jeg har tatt et voldsomt steg, men heller at jeg er på samme nivå som i fjor, og det er litt kjedelig. Jeg skulle gjerne vært et lite hakk bedre, men nå håper jeg det kommer til vinteren, sa hun til Dagbladet.

- Heidi har hatt mange gode økter til nå. I fjor var hun jo verdens beste skiløper om du ser på verdenscupen og hun har vært i god form i vår, sommer og høst. Så selv om hun selv alltid griner litt på nesen, så har ting gått veldig, veldig greit for henne, sa trener Roar Hjelmeset.

Konkurransene på Beitostølen går fra fredag til søndag, og de aller fleste i langrennseliten deltar - blant andre Petter Northug. Fredag går 10 og 15 kilometer klassisk, som følges av sprint på lørdag.

Søndag avsluttes Beitostølen-helga med 10 og 15 kilometer fri.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer