Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falla hylles av Weng

Weng mener Falla er større enn Kalla, men stusser litt: - Vi fikk jo bank av Weng-søstrene i sommer

Maiken Caspersen Falla (26) kan bli tidenes beste langrennssprinter om hun fortsetter seiersfrekvensen. Heidi Weng (25) skjønner ikke helt hvorfor Falla er så rask.

GODE VENNER: Heidi Weng ga Marit Bjørgen en god og varm klem etter gårsdagens seier. I dag ga hun en enda større kompliment til seiersmaskinen Maiken Caspersen Falla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE VENNER: Heidi Weng ga Marit Bjørgen en god og varm klem etter gårsdagens seier. I dag ga hun en enda større kompliment til seiersmaskinen Maiken Caspersen Falla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Forrige sesong vant Maiken Caspersen Falla omtrent som hun ville i sprint, selv om Stina Nilsson og Ingvild Flugstad Østberg ga henne god kamp i samtlige sprintrenn.

I dag vant Falla igjen, riktignok den nasjonale åpningen, men det ga et signal om at seiersfrekvensen i verdenscupen kan opprettholdes også denne vinteren. Med 12 verdenscupseire og ett OL-gull allerede som 26-åring, jakter Caspersen Falla tittelen som tidenes beste langrennssprinter i konkurranse med blant annet Marit Bjørgen og Petra Majdic.

- Akkurat det tenker jeg ikke på. Jeg skal gjøre det best mulig, så går det som regel bra. Det er alltid gøy å vinne skirenn. Det viser at jeg er i rute, sier Falla til Dagbladet etter dagens renn.

RASKEST IGJEN: Maiken Caspersen Falla vant oppskriftsmessig sprinten på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RASKEST IGJEN: Maiken Caspersen Falla vant oppskriftsmessig sprinten på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Heidi Weng er svært imponert over sprintdronninga.

- Hva er vanskeligst: Å slå Falla i sprint eller Marit Bjørgen i distanseløp?

- Det vanskeligste er nok å slå Maiken i sprint. Men jeg skal prøve på det også, sier Weng til Dagbladet.

- Det får være Heidis uttalelse

Det synes Caspersen Falla er hyggelig å høre.

- Det får være Heidis uttalelse, men det er jo en kompliment. Jeg håper å bevare posisjonen min, men det skal godt gjøres, mener 26-åringen.

Heidi Weng synes det er vanskelig å svare på hvorfor Falla er så utilnærmelig i langrennssprinter.

I sommer har både hun og Heidi fått det tøft på økter sammen med de svært lovende søstrene Lotta og Tiril Udnes Weng, som ifølge Norges Skiforbunds mediekontakt Gro Eide ikke er i nær slekt med Heidi.

- I sommer har jeg blitt knust av Weng-søstrene og knust av mange av ungjentene. Jeg tror Maiken kan si det samme. Men på ski er det annerledes. Der blir Maiken aldri sliten. Det er klasseforskjell på det hun gjør sammenlignet med de fleste andre, mener Weng.

- Falla større enn Kalla

For å sette Caspersen Fallas resultater i perspektiv: Falla har allerede fem verdenscupseire flere enn svenskenes største langrennstjerne, Charlotte Kalla.

- Maiken er på en måte større enn Charlotte allerede. Charlotte er en mesterskapsløper, men det er jo Maiken også, mener Weng.

Hun havnet på 4. plass på dagens sprint og er den eneste med tre topp 4-plasseringer i løpet av Beito-helga. Både fredag og lørdag ble jenta fra Ytre Enebakk nr. 2.

- Jeg følte meg bra i prologen og kvartfinalen, men i finalen ble jeg stiv. Jeg har gått tre skirenn i helga. Det er det lenge siden jeg har gjort sist. Dette er vel det beste jeg har gjort på Beitostølen noensinne. I fjor gikk jeg jo ikke videre i sprinten engang.

Eide strålte. Jacobsen fikk gode svar

Vesna Fabjan kapret 2. plassen bak Falla i dag, mens Mari Eide slo Weng om den siste pallplassen. Etter løpet strålte hun.

- Jeg var redd for at Heidi skulle komme å ta meg. 3. plass er jeg veldig fornøyd med. Det var gøy å ta steget opp på pallen. Det lover bra for fortsettelsen når jeg slår Heidi, forteller Eide til Dagbladet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk i likhet med Weng tre løp i helga. Det gjorde ikke Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen, som begge sto over i dag. Jacobsen røk ut i semifinalen, men følte seg sterk.

- Det var bare kaotisk. Jeg gikk litt for lite taktisk. Da får jeg ikke brukt kreftene mine og går ikke videre. Men jeg hadde en god følelse og syntes det gikk lett i bakkene. Jeg må bare få i gang kroppen, forteller Jacobsen til Dagbladet.

- Jeg må bruke de neste dagene til å kjenne hvor mye denne helga har kostet. Så skal jeg ha en styrkeøkt i morgen for å holde det ved like, siden jeg har investert så mye på å bli sterkere i beina, forteller Heming-jenta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!