Langrennslandslaget med ny GPS-teknologi

Weng og Falla forbauset etter GPS-målinger: - Jeg bør kanskje slutte å tenke

Den nye norske GPS-teknologien i langrennslandslaget har gitt overraskende resultater og analyser. Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng trodde knapt hva de hørte.

NY SELVTILLIT: De nye GPS-testene har gitt Heidi Weng, her sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen på Sjusjøen, mer tro på seg selv. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NY SELVTILLIT: De nye GPS-testene har gitt Heidi Weng, her sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen på Sjusjøen, mer tro på seg selv. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Onsdag kunne Dagbladet fortelle om det nye GPS-utstyret - sammenkoblet fra en slags ryggsekk og opp i hjelmen - som det norske langrennslandslaget tester ut i et håp om å få en konkurransefordel i OL i Pyeongchang.

Essensen handler om å avdekke svakheter og finne ut hvem som er best i hvilket terreng og analysere hvorfor det er sånn, slik at hver enkelt langrennsløper kan lære av den som er best på sitt felt.

GPS-målingene, som også kan testes mer diskret ved hjelp av mindre synlige Garmin-klokker, skal være en symbiose mellom Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo så vel som mellom Marit Bjørgen og Heidi Weng.

Norges beste langrennsløpere har allerede gjort flere interessante funn som følge av de nye GPS-testene. Det gjelder blant annet sporvalg og taktiske og tekniske disponeringer i utforkjøringer, hvor flere av de norske utøverne har et klart forbedringspotensial.

- Trodde jeg skulle være sist

Det gjelder blant annet Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla, som begge er tydelige på at de er for svake og feige i utforkjøringer. Da landslaget gikk gjennom testene, fikk de imidlertid seg begge en solid overraskelse - med positivt fortegn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer