Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng og Østberg knuste Johaug i motbakke: - Hva i all verden er det som skjer?

Endelig tok Weng sin første verdenscupseier, mens Østberg økte ledelsen til Johaug i sammendraget.

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg hadde et forsprang på 25 sekunder i toursammendraget til Therese Johaug før dagens 10 kilometer lange fellesstart. Etter dagens etappe er forspranget oppe i 38,7 sekunder.

De tøffe bakkene i Val di Fiemme skulle på papiret passet Johaug meget godt, men verdenscuplederen fra Dalsbygda slet med å riste av seg sine norske lagvenninner og konkurrenter.

I stedet - mot alle odds - rykket Heidi Weng og Flugstad Østberg ifra Johaug i den siste motbakken, der de fleste hadde forventet et støt fra motbakkespesialisten Johaug.

- Hva i all verden er det som skjer? ropte NRK-kommentator Torgeir Bjørn da Weng og Østberg parkerte Johaug i hennes favoritterreng.

35 ganger på pallen - endelig kom seieren Dermed ble det en spurt mellom Weng og Østberg på oppløpet i Val di Fiemme. Weng hadde fordelen av å komme bakfra og spurtet forbi på de siste meterne.

Dermed tok Weng, som har vært på pallen hele 35 ganger i karrieren, omsider sin første verdenscupseier.

- Jeg er nesten på gråten nå. Det var utrolig moro. Seieren gikk ikke opp for meg før jeg fikk seiersklemmen fra mamma, sier en tydelig rørt Weng til NRK.

- Dette fortjente Heidi. Jeg unner hun denne seieren av hele mitt hjerte, sier Flugstad Østberg.

Også Østberg kunne juble i kraft at hun økte ledelsen ytterligere i sammendraget. Johaug endte på 3. plass på dagens etappe, seks sekunder bak Weng og Østberg. I tillegg tok hun færre bonussekunder enn Tour de Ski-lederen fra Gjøvik.

Østberg avskriver seg selv Nå leder Østberg med hele 38,7 sekunder på Johaug før morgendagens avsluttende etappe opp monsterbakken i Val di Fiemme. Dermed har Gjøvik-jenta kanskje fått forspranget hun trenger på Johaugs drømmeetappe.

Nå er det vidåpent hvem som kommer til å vinne årets utgave av Tour de Ski.

- Det blir en vanvittig tøff duell. Ingvild er i knallform. Det skal ikke forundre meg om hun gjør et knalløp og står øverst på pallen i morgen, men jeg gleder meg til å kjempe, forteller Johaug til NRK.

- Jeg har fortsatt ikke troa på at jeg vinner Tour de Ski. Jeg gruer meg til Therese går forbi meg opp bakken i morgen og jeg finner ut hvor raskt hun faktisk går der. Jeg skal være glad om jeg klarer å holde Heidi bak meg, sier Østberg nok en gang svært defensivt.

For ordens skyld: Weng er hele 2,26 minutter bak Gjøvik-jenta i sammendraget.

Slik gikk det til I kjent stil tok de norske jentene kommandoen i teten. Tidlig på den andre runde stakk en kvartetten Johaug, Flugstad Østberg, Weng og Krista Pärmäkoski av i front.

Dermed ble det disse fire som kjempet om bonussekundene på det første spurtpunktet. Både Østberg og Johaug økte tempoet for å få med seg så mange sekunder som mulig. Nok en gang viste Østberg at hun har størst fartsressurser og økte dermed ytterligere på Johaug i sammendraget.

Pärmäkoski yppet seg i deler av løypa, men måtte til slutt slippe den norske trioen. På den siste runden var et Johaug-rykk forventet, men i stedet slet hun med å holde følge med Østberg og Weng.

Overraskelsen var enda større da både Østberg og Weng rykket ifra Johaug i den siste motbakken. Dermed kom duoen alene inn på oppløpet, hvor Weng til slutt vant spurten.

Johaug endte på 3. plass, mens Pärmäkoski ble nr. 4. Svenske Charlotte Kalla havnet på 5. plass, mens Ragnhild Haga og Kari Øyre Slind ble henholdsvis nr. 12 og 18.

SLÅTT: Therese Johaugs tilsynelatende sikre Tour de Ski-seier er ikke lenger så sikker. Nå må hun ta igjen 37 sekunder på Ingvild Flugstad Østberg opp monsterbakken i Val di Fiemme.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLÅTT: Therese Johaugs tilsynelatende sikre Tour de Ski-seier er ikke lenger så sikker. Nå må hun ta igjen 37 sekunder på Ingvild Flugstad Østberg opp monsterbakken i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media