Peker på Heidi Weng som ny leder

Weng reagerer på Bjørgen-melding

- Heidi undervurderer seg selv, sier Marit Bjørgen, som mener at Weng har det som skal til for å ha en lederrolle i laget. Det samme mener Tiril Udnes Weng. Men Heidi Weng er ikke helt enig i det.

GODT LIKT: Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODT LIKT: Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en årrekke ble det snakket mye om viktigheten av Marit Bjørgens lederegenskaper og mentorrolle på det norske kvinnelandslaget i langrenn.

Da Bjørgen la opp i 2018, var Therese Johaug en naturlig arvtaker i lederrollen på landslaget.

Men hvem tar dette ansvaret nå som også Johaug har lagt opp?

Ingvild Flugstad Østberg ville i en normalsituasjon vært en god kandidat, men den meritterte 32-åringen ble ikke tatt ut på landslaget til denne sesongen, som en følge av en lengre periode uten konkurranser grunnet ernæringsutfordringene.

Den mest erfarne og meritterte utøveren på kvinnelandslaget er da Heidi Weng (31), som aldri har vært kjent for å være en utpreget leder og heller aldri har ønsket den type oppmerksomhet.

Bjørgen peker på Weng

Men overfor Dagbladet sier Marit Bjørgen - som lenge ble kalt landslagets mor - at hun mener at Weng har gode lederegenskaper og bør ta dette ansvaret sammen med jevngamle Ragnhild Haga (31), som også har vært med på mye, med to OL-gull i Pyeongchang som høydepunktet.

- Heidi er den som har mest erfaring på laget nå. Ragnhild er en annen som har mye erfaring. For min del følte jeg ikke at jeg var noen mor på landslaget, men det ga kanskje de andre en trygghet at jeg hadde mest erfaring. Og de ble kanskje trygge av personligheten min, at jeg var rolig, og at jeg tok mye av støyten fra media i mesterskapet. Da fikk de andre fokusere på det de skulle, sier Bjørgen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.