Weng reagerer på Gjert-utspill

Gjert Ingebrigtsen mener at Therese Johaug ikke har noe å hente på det løpstekniske. Det stusser Heidi Weng over, mens Jakob Ingebrigtsen støtter sin far.

STRESSET: Heidi Weng ville kaste ut samboeren etter sykdom i hjemmet. I stedet måtte hun ofre seg. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Langrenns- og løpsesset Didrik Tønseth er blant flere som tror at Therese Johaug har stort forbedringspotensial som løper om hun klarer å forene det enorme oksygenopptaket med forbedret løpsteknikk.

Overfor Dagbladet før jul var imidlertid suksesstrener Gjert Ingebrigtsen tydelig på at hun ikke tror det er noe å hente på det løpstekniske i langdistanseløping.

- Løpsteknikk har ingen betydning på såpass lange distanser. Jeg vet at langrennsløperne løper veldig mye fra før, og mennesker løper omtrent fra de er født. Du blir ikke bedre av å endre teknikk. Det er ikke som i langrenn, hvor teknikk er veldig viktig. Du løper som du løper, sa pappa Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Om man hadde rendyrket løping, hadde man kan kanskje endret løpeteknikk bitte litt. Det er først og fremst på sprint og kortere øvelser at det krever teknikk. Du løper det som er mest naturlig å løpe for deg. Teknikk er oppskrytt når det gjelder langdistanseløping, mener han.

Weng: - Noe må det jo ha å si

Gjennom mange år har en rekke friidrettseksperter kommet med utallige tips for hvordan løpere på høyt og lavt nivå kan bli bedre løpere med enkle tekniske grep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer