Heidi Weng har søkt råd hos Marit Bjørgen

Weng røper: Derfor er hun ikke til å kjenne igjen

På vårens første treninger ville Heidi Weng bare legge seg ned i fosterstilling på gulvet. Kroppen fungerer fortsatt ikke normalt. Melkesyra kommer altfor fort. Nå forteller Weng hva som har gått galt - helt siden november 2017.

POSITIV: Selv om kroppen fremdeles ikke fungerer som Heidi Weng ønsker, ser hun positivt på livet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
POSITIV: Selv om kroppen fremdeles ikke fungerer som Heidi Weng ønsker, ser hun positivt på livet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Heidi Weng vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt i 2016/17 og 2017/18. Totalt har hun vunnet åtte mesterskapsmedaljer og elleve individuelle verdenscupseirer.

Men etter 28. januar 2018 har ikke 27-åringen fra Ytre Enebakk vært til å kjenne igjen rent fysisk og resultatmessig.

2.-plassen på 10 kilometer fristil i prøve-VM i Seefeld 28. januar var forrige gang Weng følte at kroppen fungerte normalt.

Når vi nå er i juni 2019, fungerer fortsatt ikke kroppen som den skal. 16 måneder har gått.

Dagbladet møter Heidi Weng hjemme hos henne i leiligheten til kjæresten og samboeren Kjetil Nygaard.

Mens langrennsesset ordner i stand en næringsrik laksemiddag, forteller hun om hvordan kroppen sluttet å respondere slik hun ønsket i slutten av januar 2018 - og at utfordringene startet allerede noen måneder før det.

- Når man er i god form og kroppen er bra, går alt på skinner. Når man har en tung kropp, kan man ikke skjønne hvordan man har klart å gå så fort tidligere. Når kroppen ikke fungerer så bra, tærer det på hodet. Jeg har aldri visst hva det vil si å gå på en smell før i år. Det er få dager i år som har vært lette, forteller Heidi Weng til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer