Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng rørt til tårer av konkurrentene: - Det er så mange som sier jeg fortjener det. Det setter jeg veldig stor pris på

Weng tok sin første verdenscupseier.

RØRT: Heidi Weng, her med gratulasjonsomfavnelse fra Tour-leder Ingvild Flugstad Østberg, vant sin første verdenscupseier noensinne i dag. Det fikk fram tårene på pressekonferansen.Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
RØRT: Heidi Weng, her med gratulasjonsomfavnelse fra Tour-leder Ingvild Flugstad Østberg, vant sin første verdenscupseier noensinne i dag. Det fikk fram tårene på pressekonferansen.Foto: Tormod Brenna/Dagbladet Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det har ridd Heidi Weng som en mare at hun fram til i dag ikke hadde vunnet et eneste verdenscuprenn i langrenn. 

Med godt over tredve pallplasser, er det smått utrolig at hun ikke har tatt steget opp på den øverste plassen før. Så utrolig at den svenske storstjernen Charlotte Kalla ikke trodde det da Dagbladet fortalte henne at seieren i dag var Heidis første. 

- Hun vant den aller første denne sesongen, eller? 

- Nei, den aller første noensinne. 

- Har hun aldri vunnet før? Er det sant? Hun har jo hatt en oppadgående trend, så innmari morsomt at hun endelig fikk gå først over mållinja. Det unner jeg henne virkelig, sier Kalla med et stort smil. 

Trodde det ikke selv
Men heller ikke Heidi sjøl var overbevist om at hun hadde vunnet. På en følelsesladd pressekonferanse etter løpet fortalte hun at hun er så vant til å bli nummer to at hun trodde Ingvild Flugstad Østberg hadde slått henne. 

Da hun la seg ned i målområdet var det ikke med følelsen av å ha tatt sin første verdenscupseier. 

- Egentlig så tenkte jeg først at nå har jeg blitt nummer to, men så begynte alle å gratulere meg og rope på meg, og da tenkte jeg, oi, var det jeg som vant? Så så jeg at det sto Weng på tavla, jøssenavn, det hadde jeg ikke trodd. Det var stort, sier hun til Dagbladet. 

Gledestårer
Sesongen så langt har vært trøblete, både i skisporet og privat, for henne. I sesongåpningsfinalen i Kuusamo gikk hun i mål en runde for tidlig, og mentalt har hun ikke vært i balanse etter bruddet med kjæresten Emil Iversen. 

- Det var en veldig tøff start på sesongen, hodet har ikke vært helt bra å ha med seg, men den klassisksprinten (I Oberstdorf tirsdag, Weng ble nummer to), gjorde at det løsna litt. Etter det har det gått bedre og bedre, sier Weng.  

Etter første dagen av Tour de Ski ville hun bare reise hjem. Det ville hun da hun gikk verdenscup i Davos før jul også, men en juleferie på hytta med familien rettet opp litt av den tunge starten. 

- Hvordan har du det nå?

- Jeg er jo egentlig litt letta. Det var så artig, og jeg syns det var så utrolig artig og koselig å høre at det er så mange som kommer bort og syns jeg fortjener det. Det setter jeg veldig stor pris på. Huffameg. Det her er stort, sier Weng, og tørker noen tårer. 

Brutt en barriere
Absolutt alle var glade på Heidi Wengs vegne. Hun blir omtalt av konkurrentene som en som alltid er blid og pepper opp de andre, nå var det endelig hennes tur. 

- Det syns jeg virkelig hun fortjente. Hun er alltid så innmari morsom og en gledesspreder, så det var veldig gøy at det var hennes tur i dag, sier den svenske kometen Stina Nilsson til Dagbladet. 

Og nå når har hun endelig har brutt barrieren det er å faktisk vinne et løp også. Det å lære seg å vinne har vært et av de store utviklingsmålene hennes denne sesongen. 

- Det er utrolig godt, egentlig. Det er mulig å slå Therese Johaug i klassisk, det hadde jeg aldri trodd, sier hun, mens Johaug selv protesterer og sier at det har Weng gjort før. 

- Nå vet hun at hun kan vinne. Nå har hun fått en bekreftelse på at det faktisk er mulig, sier landslagstrener Egil Kristiansen. 

I tillegg til å ha den første seieren i boks, kan hun nå bare cruise inn til en pallplass i sammenlagtkonkurransen i morgen. Det er knappe to minutter opp til Johaug på andreplass, og langt er enn fire minutter ned til Charlotte Kalla på fjerde. 

- I morgen er det egentlig bare å gå. Det er jo egentlig ikke noe å gå for, det er både langt opp og langt ned. Jeg tror jeg skal svime av om jeg ikke klarer å bli nummer tre, sier Heidi. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media