NORSK HÅP: Heidi Weng er sammen med Therese Johaug det norske sammenlagthåpet i Tour de Ski på kvinnesida. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NORSK HÅP: Heidi Weng er sammen med Therese Johaug det norske sammenlagthåpet i Tour de Ski på kvinnesida. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Weng skuffet stort - Johaug på skuddhold

Vi fulgte jentenes Tour-prolog direkte.

Trykk F5 for siste oppdatering

Stillingen i mål:

1. Kikkan Randall (USA) 7.28,1
Charlotte Kalla
Justyna Kowalczyk
Denise Herrmann (TYS)
Ritta-Liisa Ropinen (FIN)
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (NOR) (+ 12,2)
Coraline Hugue (FRA)
Yulia Tsjekaleva (RUS)
Celia Aymonier (FRA)
Kristin Størmer Steira (NOR) (+ 16,0)
Holly Brooks (USA)
Natalia Korosteleva (RUS)
Therese Johaug (NOR) (+ 17,2)
Anastasia Dotsenko (RUS)
... Marthe Kristoffersen (+ 14,4)
... Heidi Weng (+ 33,0)

14.09: Heidi Weng etter 39. plassen: - Jeg følte ikke jeg hadde noe sprut i det hele tatt, jeg følte at jeg gikk en tur. Det var akkurat som å gå en tremil. Det var tungt og jeg orket ikke presse meg selv. Det kommer flere dager, men det er utrolig kjedelig at det starter sånn. Jeg vet ikke helt hva som skjedde.

- Hvordan gikk svingen?

- Jeg klarte i hvert fall svingen, men jeg var nesten like langt bak i år som i fjor da jeg gikk på trynet.

14.07: Johaug starter 17,5 sekunder bak Kowalczyk på jaktstarten i morgen. Det ble delt ut 15-10-5 bonussekunder til de tre første på dagens prolog.

14.00: Kikkan Randall er klart best og banker Kalla med 4,4 sekunder. Like etter kommer Kowalczyk i mål på tredjeplass, tre tideler bak Kalla igjen.

13.58: Steira nest beste norske på prologen, bak Uhrenholdt Jacobsen. Hun blir nummer ti, 1,2 sekunder før Johaug

13.57: Ingen god prolog av Johaug heller, hun er ikke bedre enn nummer 11 i mål, 12,8 sekunder bak Kalla.

13.56: Heidi Weng er i mål til en nokså skuffende plassering. 28,6 sekunder bak, det holder til en foreløpig 35. plass.

13.54: Kikkan Randall er som ventet helt i tet ved passering, bare sju tideler bak Charlotte Kalla.

13.52: Therese Johaug er nummer seks ved passering 1,7 km, ni sekunder bak.

13.50: Heidi Weng ser energisk og pigg ut i motbakken, men det går ikke så fort som det kan se ut. Hun er så mye som 17,1 sekunder bak Kalla ved første mellomtid på 1,7 km!

13:48: Der er Heidi Weng i gang med sin prolog! Hun ramlet og tapte masse tid i en utforkjøring i fjorårets prolog, og hun er veldig opptatt av at ikke det samme skal skje igjen i år.

13.46: - Jeg startet veldig hardt. Det kriblet skikkelig før start, jeg var skikkelig sugen på å gå skirenn igjen. Jeg «fikk» det på slutten, kom bakpå i svingene og ble stiv. Men det er en deilig følelse å være i gang, sier Marthe Kristoffersen til NRK.

13.45. - Jeg er fornøyd, jeg har fått en veldig god start. Løpet i dag har egentlig lite å si i sammendraget, det var bare godt å komme i gang, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

13.40: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har levert en god prolog, og hun var sterkere enn Marthe Kristoffersen på slutten. Gikk i mål til foreløpig ledelse, men bakfra kom Kalla og overtok ledelsen nesten med en gang.

13.37: Tross Alsgaards skepsis: Kalla er suverent raskest så langt ved passering 1,7 kilometer - hun er 5,6 sekunder foran.

13.33: Marthe Kristoffersen er 0,8 sekunder bak ledertida ved første passering. Uhrenholdt Jacobsen er 4,2 sekunder bak.

13.32: Charlotte Kalla, den svenske jenta som har vunnet Tour de Ski én gang, er underveis. Men NRK-ekspert Thomas Alsgaard er ikke imponert over det han ser teknisk fra Kalla - han mener hun kaver og maser for mye.

13.29: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marthe Kristoffersen er begge i gang med sin prolog.

13.25: Prologen er godt i gang. Coraline Hugue fra Frankrike leder i mål med tiden 7.42,9, men ingen av de såkalte «kanonene» har gått i mål ennå.

* Norske startnumre i prologen: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30), Marthe Kristoffersen (31), Ingvild Flugstad Østberg (62), Heidi Weng (64), Kristin Størmer Steira (66), Therese Johaug (68)