Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fantaski - et managerspill for langrenn

Weng-slakt: Derfor bør du vrake henne på Fantaski

Dette lærte vi av verdenscuphelga på Lillehammer. Disse utøverne har god verdi, mens andre bør du holde deg langt, langt unna. Dette er Dagbladets tips før neste Fantaski-runde.

IKKE I TOPPFORM: Og derfor mener Dagbladet at du burde vente med å få Heidi Weng på laget, rett og slett fordi prisen er for høy. 
Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
IKKE I TOPPFORM: Og derfor mener Dagbladet at du burde vente med å få Heidi Weng på laget, rett og slett fordi prisen er for høy. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første helga av Fantaski er historie, og nå ser vi fram mot neste runde på Beitostølen.

Denne helga er det to løp som teller på Fantaski: Det er 15 kilometer for kvinner og 30 kilometer for menn.

Stafetter og teamsprinter teller ikke i spillet, så du må velge deg utøvere som kommer til å prestere på lørdag.

Fantaski er et nytt langrennsspill. Spillerne skal ta ut et lag bestående av seks gutter og seks jenter til alle verdenscuprundene i langrenn, og konkurrerer mot alle andre som har tatt ut lag.

Feil pris

En av dem vi mener er et klart bomkjøp denne helga, er Heidi Weng. Hun koster 18 millioner. Weng er med det en av spillets dyreste utøvere:

- Mange lurer på om jeg ikke har gått skirenn, siden de ikke har funnet meg på resultatlista. Jeg synes egentlig det er deilig å være den som ligger litt etter og ikke ha så høye forventninger til meg, sier Weng til Dagbladet.

Weng er klar på at hun ligger to måneder etter de andre norske jentene i sesongoppkjøringen og er dermed ikke i nærheten av å forsvare sin prislapp i Fantaski, som er basert på tidligere resultater. Weng vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong.

NORTHUG-FORHOLDET: Vidar Løfshus røper hvordan relasjonen hans til Petter Northug egentlig er og forteller om en spesiell biltur de hadde i sommer. Samtidig får han kritikk av Tomas Pettersson. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Når forventer du å være på topp igjen?

- Jeg håper å finne den gode følelsen etter Tour de Ski. Det er etter jul jeg håper det skal løsne mer og gå mye bedre enn på Beitostølen. Der så det ut som jeg hadde gått i femmil på passeringspunktet etter én kilometer. Jeg må se litt bedre ut på TV i hvert fall.

Heidi Weng viste på Lillehammer at formen bare blir bedre og bedre. Fjorårets verdenscupvinner har hatt en god progresjon gjennom årets ennå unge sesong, og sånn kommer det nok til å fortsette.

Men, Fantaski er et spill, og målet er å gjøre det best mulig. Da må vi også tenke her og nå, ikke hva som kan bli bedre gjennom sesongen.

Styr unna Heidi Weng denne helgen.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Står over

Det samme gjelder også utøvere som Johannes Høsflot Klæbo (20 millioner), Stina Nilsson (18 millioner), Maiken Caspersen Falla (15 millioner), Jessica Diggins (18 millioner) og Emil Iversen (12 millioner). Flere av dem kommer garantert til å stå over lørdagens renn.

- Jeg står over tremila, men går stafetten på Beitostølen, sier Iversen til Dagbladet.

- Selv om det betyr at du kan miste den gule trøya?

- Ja, jeg kan miste ledertrøya. Det er jeg fullt klar over, men det skjer eventuelt fordi jeg ikke er på start. Jeg gleder meg til å gå stafetten.

MOTGANG: Johannes Høsflot Klæbo har vunnet nesten alt han har stilt opp på siden han slo gjennom internasjonalt. Denne sesongen har imidlertid gått langt tyngre for trøndere. Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther tror likevel Klæbo kan stå på toppen av pallen under flere øvelser under VM i Seefeld i februar. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Kuppene

Det er kapasitetsløpernes helg, og her er det flere utøvere som har en veldig god pris på Fantaski.

Best av dem alle: Sjur Røthe til den nette pris av 8.

Vossingen gikk inn til andreplass på minitouren på Lillehammer, og slo dermed tilbake etter en periode med mye sykdom.

Lørdagens renn passer ham som hånd i hanske.

- Jeg er en av de største favorittene. Det må jeg tørre å si. Jeg var blant outsiderne før Lillehammer-helga, men på Beitostølen er jeg en av favorittene. 30 kilometer fristil er en drømmedistanse for meg. Jeg gleder meg veldig til å gå den tremila, sier Sjur Røthe til Dagbladet.

- Hvem er de andre favorittene?

- Didrik Tønseth, selv om det er skøyting og ikke klassisk. Emil Iversen går ikke tremila, så da er det mulig for oss andre å kjempe om den gule trøya.

Fra Russland er det også flere potensielle kupp, som også gir deg muligheten til å investere tyngre i kanoene.

Ivan Yakimushkin (3.5) fikk med seg 73 poeng fra Lillehammer, men er best i klassisk. Andrey Melnichenko derimot, som også koster 3.5, fikk på sin side med seg 64 poeng fra Lillehammer - og er en skøytespesialist.

Der kan du få mye poeng for investeringen.

Denne helga også har det også åpnet seg muligheter for en fransk dobbel på herresiden. Adrien Backscheider (3.5) og Clément Parisse (4) kan begge plasserer seg inn på topp 10 på en toppdag.

En liten gambling, men potensialet er stort sammenliknet med prisen

Hva lærte vi?

Utøverne, og spesielt Pål Golberg, var selv inne på dette før sesongen: Bruk pengene på damene.

Therese Johaug var storfavoritt til minitouren sammenlagt, og leverte med stil. Og bak henne var «the usual suspects», i form av Ingvild Flugstad Østberg, Charlotte Kalla, Sverige og Krista Pärmäkoski. I tillegg viste Ebba Andersson at hun blir en kvinne å regne med.

Slik kommer det, med stor sannsynlighet, til å fortsette gjennom sesongen. De beste kvinnene er rett og slett så gode at de vil dominere i toppen.

På herresiden derimot var det mer spredt gjennom helga, og på tremila i helga er det mange potensielle vinnere.

Når i tillegg favoritten (Sjur Røthe) koster åtte millioner, er det bare en ting å gjøre:

Bruk pengene på kvinnene.

Et annet moment som blir viktig framover er å se hvor mye de som plasserte seg i toppen av minitour-sammendraget fikk. Det er rett og slett så mye poeng å hente der at man må ha de som vinner på laget.

Sånn er det også i Tour de Ski. Selv om sammenlagtkanonene taper mer tid på sprinten, får de også en større belønning. Vinneren av Tour de Ski får 400 poeng.

Det er mye.

Men tilbake til neste runde, som er det viktigste nå. Vi anbefaler at du bruker pengene på damene, minner om at du må ha kapasitetsløpere på laget og legger til at det er flere potensielle billige jokere i spillet.

Lykke til!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!