Weng slo knockout på konkurrentene opp Lysebotn

Fire finner på plassene bak.

OVERLEGEN: Heidi Weng slo knockout på konkurrentene i motbakkerennet Lysebotn opp. Bak henne fulgte fire finner.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OVERLEGEN: Heidi Weng slo knockout på konkurrentene i motbakkerennet Lysebotn opp. Bak henne fulgte fire finner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Heidi Weng slo knockout på konkurrentene i motbakkerennet Lysebotn opp. Bak henne fulgte fire finner.

Weng var sterkest av alle i Therese Johaugs fravær og gikk inn til tiden 34.14,04 på det sju kilometer lange motbakkeløpet.

Det var over halvminuttet foran skiskytteren Kaisa Mäkäräinen fra Finland.

24-åringen sa i seiersintervjuet at det var Tour de France-stemning langs løypa. Det var rett og slett så mye folk at hun slet med å høre seg selv puste.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Mot slutten av løpet tenkte jeg at jeg må ta en ordentlig spurt, så jeg kunne høre meg selv, sier Weng.

Bul-løperen virket å ha god kontroll fra start til mål, og var godt fornøyd med å slippe å se ryggen til råsterke Johaug opp motbakken denne sommeren.

- Jeg åpnet litt bedre i år. Jeg hadde ikke «duracell-kaninen» Johaug her. Hun pleier å gå styggfort fra start til slutt. Vi andre må starte litt mer fornuftig å gå oss inn i løpet, sier Weng.

Bak Mäkäräinen fulgte ytterligere tre finske jenter. Laura Mononen, Kerttu Niskanen og Aino Kaisa Saarinen gikk i mål foran Ingvild Flugstad Østberg som ble nest beste norske.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lysbotn opp er første konkurranse for seniorer under Blinkfestivalen. Flere internasjonale langrenns- og skiskytterprofiler deltar i den tre dager lange festivalen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer