Landslagssamling langrenn:

Weng står over landslagssamling

- Det har vært noen private ting. 

BLIR HJEMME: Heidi Weng, her sammen med Ingvild Flugstad Østberg på en samling i sommer, blir ikke med på høydesamlingen. Foto: NTB Scanpix 
BLIR HJEMME: Heidi Weng, her sammen med Ingvild Flugstad Østberg på en samling i sommer, blir ikke med på høydesamlingen. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helgen ble det klart at Therese Johaug ikke deltar på samlingen i Val Senales fordi hun trenger ro etter en svært tøff uke. Tirsdag ettermiddag ble det kjent at også Heidi Weng dropper samlingen i Italia.

Det bekrefter presseansvarlig Gro Eide overfor Dagbladet.

- Heidi har vurdert lenge om hun skulle bli med eller ikke. Nå er det bestemt at hun ikke drar. Heidi mangler overskudd og trener hjemme, sier Eide til Dagbladet.

De øvrige på landslaget reiser til den italienske høyden på onsdag. Der skal de trene i ni dager fremover.

- Kroppen ikke 100 prosent

Det var NRK som først omtalte saken. Trener Roar Hjelmeset forteller til kanalen at Weng har vært usikker i flere måneder på om hun skulle reise eller ikke.

- Hun har hatt noen opphold med sjukdom, mens andre som har vært rimelig OK, men har vel aldri hatt den perfekte følelsen ved å være i Val Senales. Hun kjente litt ekstra på det nå og fant ut kroppen ikke var 100 prosent klar for å reise dit, sier Hjelmeset til NRK.

Private årsaker

På spørsmål om det har noe med Johaug-saken eller private årsaker å gjøre, svarer han følgende:

– Det har vært noen private ting som også har vært med på å gjøre at overskuddet ikke har vært helt til stede.

NRK skrev i tillegg at Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vurdert å stå over samlingen, men Gro Eide avkrefter at Heming-løperen også dropper samlingen.

- Astrid blir med til Italia, sier Eide.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer