VANT: En jublende glad Heidi Weng slo alle på 10 km fellesstart i Val di Fiemme. Foto: Bildbyrån/Jon Olav Nesvold
VANT: En jublende glad Heidi Weng slo alle på 10 km fellesstart i Val di Fiemme. Foto: Bildbyrån/Jon Olav NesvoldVis mer

Stor dag for Weng i Val di Fiemme

Weng storfavoritt før monsterbakken - knuste Østberg på fellestarten

Tok igjen Østberg i tour-sammendraget.

(Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg hadde en tung dag i løypa og glatte ski. Etter 7.5 km klarte hun ikke lenger å henge på Weng som gikk rett fra resten av feltet.

- Ingvild faller helt sammen teknisk og det er vondt å se på nå, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Dermed kunne Weng skaffe seg et perfekt utgangspunkt før avslutningsetappen i Tour de Ski. I ensom majestet gikk hun til seier og kappet voldsomt ned på avstanden som var 57 sekunder før dagens etappe.

Nå skiller kun 1,8 sekunder mellom de to før den siste etappen.

- Heidi er favoritt før morgendagens etappe, hun er normalt sett sterkere i den bakken, sa landslagssjef Vidar Løfshus etter målgang.

Krista Pärmäkoski ble nummer to og Teresa Stadlober nummer tre på etappen, mens Østberg ble nummer fem, 35, sekunder bak Weng.

J*vla kjedelig

Heidi Weng tok fem sekunder på Ingvild Flugstad Østberg på det innlagte spurtpunktet litt etter halvveis på 10-kilometeren. Deretter satte Weng inn et virkelig angrep. Østberg hadde tynet seg så lenge kroppen og skiene holdt og måtte gi tapt.

Østberg småglapp og virket som hun hadde litt glatte ski i de bratte bakkene i Val di Fiemme.

- Det er j*vla kjedelig. Det er andre året på rad at jeg ødelegger touren her på dette rennet. Så får vi håpe at tredje gang går bedre, sa Østberg til Dagbladet etter løpet.

- Jeg vet ikke helt hvorfor det ble slik, jeg følte meg sprek og så plutselig hadde jeg ikke krefter igjen. Nå handler det om å holde de andre bak meg, sa en skuffet Østberg.

Weng tapte opp mot et halvt minutt da hun falt på oppløpet i Oberstdorf, men hentet tilbake det og ennå mer på dagens etappe. Før etappen skilte det 57 sekunder mellom de to.