Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng stormet rett i armene på landslagstreneren

- Det var ikke noe grining, altså.

TRE MEDALJER PÅ TRE FORSØK: Men Heidi Weng kan ha gått seg ut av duathloon-laget i NM i dag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRE MEDALJER PÅ TRE FORSØK: Men Heidi Weng kan ha gått seg ut av duathloon-laget i NM i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Umiddelbart etter målgang strenet Heidi Weng gjennom målområdet, forbi skifteteltet alle løperne går inn i etter renn, og rett inn i armene på landslagstrener Egil Kristiansen.

Weng trengte trøst etter tredjeplassen på dagens duathlon.

- Jeg var ikke lei meg, jeg var bare sliten. Jeg liker å klemme når jeg går i mål. Det var ikke noe grining eller noe sånt, altså, sier Weng på pressekonferansen etter NM-bronsen.

Hovedmålet
Kristin Størmer Steira stormet fra Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Weng like etter skibyttet halvveis i løpet. Steira måtte prestere i dag for å sikre seg en plass på OL-laget som skal gå denne distansen, og leverte i grevens tid.

- Jeg var ikke så verst fornøyd, sa Steira med et smil. 

Duathlonet har vært Steiras hovedmål for denne sesongen, og med så mange sterke norske jenteløpere var hun også nødt til å vise at hun er blant de fire som skal gå i Sotsji.

- Jeg var veldig rolig på formen fram til jeg ble sjuk under Tour de Ski. Kjæresten min kan bekrefte at jeg ikke har vært så tilsnakkendes de siste dagene på hytta, jeg har vært stressa og hatt litt høye skuldre. Jeg har tenkt på det i det siste, så sånn sett var det dessto deiligere å lykkes i dag, sier Steira.

Skuffa om hun ikke får gå
Etter dagens løp er det ingen tvil om at Steira per nå er inne på det OL-laget. Sammen med henne går Marit Bjørgen, Therese Johaug og dagens sølvvinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Det betyr at Weng ikke får gå distansen hun tok bronse på i fjorårets ski-VM i Val di Fiemme.

- Nå er det ikke noe som er endelig bestemt, så det kan ikke jeg spekulere i, sier Egil Kristiansen, og legger til at det fortsatt er noen uker igjen til OL starter.

Heidi Weng innrømmer overfor Dagbladet at hun blir skuffa om hun ikke får gå duathlonet i OL. Basert på resultatene tidligere denne sesongen mener hun at hun bør være inne blant de fire som skal gå.

I dag var hun også uvanlig sliten etter å ha kapret en overraskende bronse på NM-sprinten i går. Den distansen gikk verken Steira eller Jacobsen.

- Hvis dagen i talte veldig mye for duathlon-uttaket, tror jeg jeg dreit meg ut ved å gå i går. Jeg hadde en tøff dag, for det var en veldig tøff sprint i går. Men jeg fikk veldig god selvtillit av å ta medalje på den sprinten, og jeg viste på torsdag at jeg var nest best på den klasiske distansen. Det blir tøft om plassene bak Marit og Therese, og jeg er glad det ikke er jeg som skal ta ut laget, sier Weng til Dagbladet.

Hele Norges coronakart