Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Weng syns det var en nedtur å reise til Canada, men nå har hun ombestemt seg: - Det passer meg sykt bra

Håper å slå Bjørgen før spurten. 

VIL IKKE HA REPRISE AV DETTE: Heidi Weng ble spurtslått av Marit Bjørgen i går. I dag drømmer hun om å avgjøre før spurten. <br>Foto: Jacques Boissinot/The Canadian Press/NTB Scanpix
VIL IKKE HA REPRISE AV DETTE: Heidi Weng ble spurtslått av Marit Bjørgen i går. I dag drømmer hun om å avgjøre før spurten.
Foto: Jacques Boissinot/The Canadian Press/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

QUEBEC (Dagbladet): Det kommer til å bli et rotterace om sammenlagtseieren på dagens ti kilometer lange jaktstart i fristil.

Heidi Weng går ut ett sekund foran Marit Bjørgen, og bak de to er det nesten halvminuttet ned til Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla.

Bjørgen slo Weng i spurten på gårsdagens fellesstart, og mye tyder på at minitouren blir avgjort etter en spurt i dag også.

- Det lukter litt samme situasjon i morgen også. Det er ikke så hard løype, så det kan gå begge veier det. Det gjelder å ha dagen og gode ski, det kan bikke begge veier. Heidi er ikke hvem som helst, og hun er jo bedre enn meg når vi avgjør på kortere distanser. Når vi har gått lenger har jeg kanskje hatt litt taket på det, så det kan faktisk gå begge veier, sier Bjørgen om duellen.

- Det høres ut som en liten fordel deg?

- Ja, vi får håpe det. Jeg får prøve å gå jevnt og holde høy fart og håpe hun blir litt sliten.

Wengs drøm

Men Weng drømmer om et helt annet scenario enn det Bjørgen ser for seg. Med fullklaff skal Weng parkere Bjørgen i god tid før det blir spurt.

- Det hadde vært moro om jeg hadde vært i så sykt god form at jeg for en gangs skyld bare kunne dratt fra. Det hadde vært drømmen, sier Weng til Dagbladet.

Og hun kjenner det nå, Weng, at formen er sånn man pleier å sette kalas foran når man omtaler den.

Fredag var hun i finalen i sprinten, i går ble hun såvidt spurtslått av Bjørgen etter ti knallharde kilometer. Det ligger til rette for at verdenscupvinneren også skal bli minitourvinner i dag.

Ser bakover

Men Heidi Weng hadde ikke vært seg selv om ikke tvilen også meldte seg. Til tross for at det er langt ned til Østberg og Falla, og enda lenger ned til Ingemarsdotter og Pärmäkoski, kikker hun seg litt over skuldra også.

- Jeg håper at jeg kan være med så lenge som mulig sånn at jeg ikke blir tatt igjen av de bak. Det er kanskje det viktigste for meg, ler hun.

- Du er ikke alltid så optimistisk?

- Nei, det eneste som er positivt for min del med å komme hit er at det er vinterføre og minusgrader. Det er sånn her det alltid skulle vært. Jeg tror egentlig at jeg er i kjempeform hele tida, men når det blir sånn som i Kollen, drittføre som jeg kaller det med bare vann i snøen, så er jeg for liten ennå til å ha sjans.

- Å dra så langt var nesten litt nedtur, men jeg er veldig glad vi er her og ikke i Europa der det har vært mildt. Jeg er sykt fornøyd med at det er kuldegrader og panserføre, det passer meg sykt bra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!