Weng toer bak Johaug: - Skjønner ingenting

Heidi Weng (29) slo voldsomt tilbake på Sjusjøen, men ville ikke snakke om nedturen i Finland.

FORNØYD: Heidi Weng slet voldsomt under verdenscupåpningen i Finland sist helg, men på 10-kilometeren på Sjusjøen var hun tilbake i godt gammelt slag. Reporter: Thomas Haarstad. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN/OSLO (Dagbladet): Heidi Weng jublet høyest av alle på Sjusjøen søndag morgen. 29-åringen strakk hendene over hodet og runget i et «jaa» som nok fortsatt går i ekko oppover Gudbrandsdalen.

- Jeg visste ikke at det ble andreplass engang, jeg bare kjente meg bra. Da er det lov å være glad, sier Weng til Dagbladet.

Rett etter hun kom til mål fortalte hun NRK at hun var overrasket selv:

- Jeg er glad uansett hvordan det går. Jeg følte meg veldig bra. Hvis det her går bra, skjønner jeg ingenting.

Nektet å svare

Weng måtte bryte minitouren i Ruka forrige helg, og har hatt en tøff uke. 29-åringen ville ikke snakke om nedturen i Finland, men lovet at hun skulle komme tilbake til det på slutten av sesongen.

- Jeg er ferdig med den saken nå. Vi kan snakke om det etter sesongen. Nå vil jeg ha fokus framover, sa Weng før hun parerte oppfølgingsspørsmål.

Weng var overrasket over dagens resultat. På forhånd snakket både hun og trener Ole Morten Iversen om at det skulle være en «gjennomkjøring». Hun forteller at hun hadde en liten uke med «juleferie» og tok noen drag på trening i går.

- Det er to uker siden sist jeg presset kroppen. Jeg måtte ha noen drag i går for å kjenne om jeg skulle stille. Men jeg bestemte meg for at dette er den beste treningen. Det er deilig å få startnummer brystet.

- Hva betyr dette for deg framover?

- Det betyr mye. Jeg hadde ikke trodd dette på forhånd. Hvis det fortsetter sånn blir det veldig bra framover.

- Du sier at du ikke forstår hva du er laget av. Hva mener du med det?

- Jeg har ikke hatt det lett dette året, egentlig. Det å få til det her uten å føle at hodet har vært på plass og ikke fått til det jeg vil i år - så syns jeg at det var gøy. Jeg fortjente en opptur, sier Weng.

SJUSJØEN: Jan Thomas Jenssen gikk inn til 3.plass på herrenes 15-kilometer, men det var det som skjedde etter målgang som fikk mest oppmerksomhet. I tillegg avslører Helene Marie Fossesholm sine beste dansesteg. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Sterk Johaug-seier

Therese Johaug var i en egen klasse lørdag, og det var ventet at hun ville avslutte norgescupen med nok en seier.

Hun sviktet ikke.

Johaug var 25 sekunder foran Weng i mål. Stortalentet Helene Marie Fossesholm endte på tredjeplass - 40 sekunder bak Johaug.

SEIER: Therese Johaug innfridde til forventningene og vant 10-kilometeren på Sjusjøen. Reporter: Thomas Haarstad. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg er godt fornøyd med løpet i dag. Jeg åpnet mer kontrollert i dag enn i går og greide å jage sekunder på slutten. Jeg er godt fornøyd med helga totalt, alt i alt. Det er fantastisk at vi får lov å gi skirenn her, sier Johaug til Dagbladet.

Johaug sier det er viktig for hele laget at Weng er tilbake i slag, men viktigst for henne selv.

- Det var kjempemoro å se henne tilbake her i dag. Hun var langt nede forrige helg, men jeg har visst at den fysiske formen er der, om hun bare får lysten og hodet på plass så vet jeg at hun går fort på ski, sier Johaug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer