Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng tok sin første NM-seier i sprint. Stor overraskelse på tredjeplass

Silje Øyre Slind imponerte.

TIL TOPPS: Heidi Weng var sterkest i spurten, og slo Ingvild Flugstad Østberg.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TIL TOPPS: Heidi Weng var sterkest i spurten, og slo Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): På dagens skøytesprint i Tromsø var det en tung løype for kvinnene. Det tok rundt tre og et halvt minutt fra start til mål på løypa som er på snaut 1,5 kilometer.

Ut fra kvartfinalene og semifinalene å dømme, så det på forhånd ut til å bli en skikkelig duell mellom forhåndsfavorittene Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Det skulle vise seg å stemme.

Heidi Weng var aller sterkest i spurten, og slo Flugstad Østberg med knapp margin.

Overraskelse på tredjeplass Silje Øyre Slind dro hele finalefeltet lenge, med Weng og Flugstad Østberg like bak. På oppløpet tok de to rutinerte løperne seg forbi. Likevel ble det bronse på Slind.

- Det var veldig gøy å gå. Silje var veldig imponerende. Hun dro hele feltet, så hun fortjente å komme på pallen, sier Weng til NRK.

Grovarbeidet betalte seg for Slind, som ikke hadde individuell medalje i NM fra tidligere.

- Det var kult. Jeg er kjempeglad jeg, sier Slind til NRK.

Flugstad Østberg var også fornøyd med sølv.

- Jeg har ikke så mange NM-medaljer jeg, så jeg tar med meg et sølv, sier Flugstad Østberg til NRK.

Sterkt felt Finaleheatet bestod av Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Silje Øyre Slind, Mari Eide, Thea Krokan Murud og Therese Johaug.

- Dette kunne vært et verdenscupfinale-heat, mente NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Heidi Weng var raskest i prologen, kvartfinalen og semifinalen i ski-NMs andre øvelse. Hun var også best til slutt. Det var hennes første NM-gull på individuell sprint.

Therese Johaug gikk ikke åpningsdistansen i går, men sto på startstreken da sprinten gikk. Løypeprofilen passet henne i utgangspunktet godt. Hun tok seg til finalen, men nådde ikke helt opp.

Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk ikke sprinten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram