Weng vant Tour de Ski

Weng totalt overlegen igjen: - Teknisk og taktisk perfekt

Sin andre strake seier i Tour de Ski.

VANT IGJEN: HeiFoto: AFP PHOTO / Andreas SOLARO
VANT IGJEN: HeiFoto: AFP PHOTO / Andreas SOLAROVis mer

(Dagbladet): I den bratteste delen av alpinbakken sa Weng takk for seg til Østberg og gikk rett i fra Gjøvikjenta. Derfra og inn var det aldri tvil om at Weng skulle ta sin andre sammenlagtseier i Touren.

- Et strålende gjennomført løp både teknisk og taktisk av Heidi Weng, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

- Jeg hadde bestemt meg at når det ble brattere skulle jeg rykke. Jeg tenkte en stund at vi kom til å gå ved siden av hverandre hele veien, jeg var sykt nervøs, men det holdt, sa Weng til NRK.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland mente Weng løste bakken bedre enn noen har gjort før. Selv var Weng ydmyk etter målgang.

- Jeg tror jeg blir litt mer fornøyd etterhvert når det synker inn for meg. Det var tyngre enn jeg husket i år også, sa Weng til NRK.

I mål skilte det 48 sekunder mellom Weng og Østberg.

- Jeg er først og fremst fornøyd med å ta andreplassen. Jeg forsøkte å henge med Heidi, men skjønte at hun kom til å sette inn rykket i det bratteste av løypa, sa Østberg til NRK etter løpet.

- Alt i alt en kjempetour for min del, konkluderte Østberg.

Weng storfavoritt før monsterbakken - knuste Østberg på fellestarten

Jessica Diggins ble nummer tre.

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng gikk likt inn i bunn av alpinbakken. På den første passeringen etter hundre meter av bakken skilte det bare tre tideler. Østberg holdt godt unna for konkurrentene bak, men klarte ikke være med Weng.

Anne Kjersti Kalvå var siste norske som gjennomførte touren for kvinnene. Hun endte på en 22. plass.

Ingvild Flugstad Østberg var svært skuffet etter gårsdagens skirenn, etter at dårlige ski og svak dagsform gjorde at hun tapte hele forspranget hun hadde skapt seg i touren.

Heidi Weng var svært skuffet etter rennet før hvor hun falt på oppløpet og trolig tapte omtrent et halvt minutt til Østberg