Motbakkedronningen

Weng tror Johaug kan bli verdensmester i en annen idrett: - Hun hadde knust dem

Heidi Weng er sikker på at Therese Johaug kunne ha tatt VM-gull i motbakkeløp om hun ville. Johaug er skeptisk.

SKRYT: Heidi Weng hyller Therese Johaug og mener hun kunne ha blitt verdensmester i motbakkeløp om hun ville. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SKRYT: Heidi Weng hyller Therese Johaug og mener hun kunne ha blitt verdensmester i motbakkeløp om hun ville. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (Dagbladet): I distanserenn i kvinnelangrenn var Therese Johaug helt suveren fram til hun ble suspendert i høst, men motbakkedronninga fra Dalsbygda har også flere talenter: Blant annet løper hun ekstremt raskt oppover.

Petter Northug er en av de mange herrene som har sett Johaug forsvinne fra ham oppover, ikke minst når joggesko er arbeidsverktøy, som for eksempel i motbakkeløpet Fonna Opp i 2014 eller 2015 eller rulleskirennet Lysebotn Opp i fjor. I monsterbakken i Tour de Ski gikk Johaug raskere enn flertallet av herrene forrige sesong.

Da Heidi Weng banket all motstand opp den samme Alpe Cermis-bakken under årets utgave av Tour de Ski, la hun ikke skjul på at hun hadde vært sjanseløs mot Johaug. Den nye Tour de Ski-dronninga tror Johaug kunne ha blitt verdensmester i en annen idrett.

- Therese kunne ha blitt verdensmester i motbakkeløp, tror jeg. Men det kommer litt an på terrenget. Hvis det er mye steiner og ulent terreng, tror jeg Therese kunne fått det tøft. Men på grusunderlag hadde hun vært milevis foran alle de andre, forteller Weng til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer