Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng leder minitouren på Lillehammer:

Weng trosset Finn Hågens råd før start: - Det var kanskje litt voldsomt

Klinte til fra start. 

LEDER ALT SOM ER: Heidi Weng forsvarte den gule ledertrøya i verdenscupen i dag. I morgen går hun ut i ensom majestet på jaktstarten. <br>Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LEDER ALT SOM ER: Heidi Weng forsvarte den gule ledertrøya i verdenscupen i dag. I morgen går hun ut i ensom majestet på jaktstarten.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Løypene på Lillehammer er kjent for å være blant de aller tøffeste i verdenscupsirkuset. Ikke bare er det bratt oppover, det er tøft å kjøre nedover bakkene også.

Jo mer krutt man svir av oppover, jo vanskeligere er det å holde farta nedover.

I dag var det Jessica Diggins som mestret nedoverbakkene best. Inn mot mål var hun helt ustoppelig, og slo Weng med over fire sekunder på de siste 1700 meterne.

Weng kapret likevel andreplassen, og beholdt med det sammenlagtledelsen i verdenscupen foran Marit Bjørgen.

Trosset råd

Etter løpet røper Weng at hun tok en råsjanse ut i de bratte løypene i dag.

- Finn Hågen Krogh sa før start at han syntes han åpna litt for hardt, så han sa hold litt igjen. Jeg sa at, nei, det er bare fem kilometer så man må jo åpne alt man har. Det var kanskje litt voldsomt. Ikke det at det var en syk åpning, men den var kanskje litt for hard, forteller Weng.

- I den siste bakken kjempa jeg med psyken og hodet. Det holdt til en kjempeplassering så jeg er så utrolig fornøyd. Det er lov å prøve, og man må nesten prøve for å være helt oppe der.

Også sammenlagt i minitouren leder Weng. Ned til trioen Flugstad Østberg, Bjørgen og Diggins er det drøye tjue sekunder å gå på før morgendagens jaktstart over ti kilometer.

Jages av Bjørgen

Weng er sikker på at hun ikke kommer til å vente på den jagende trioen, men har ikke helt lagt slagplanen for å hente hjem sammenlagtseieren.

- Jeg skal ikke åpne like hardt som i dag, men jeg må jo prøve å åpne såpass bra at jeg ikke gir bort billige sekunder. Vi får se. Jeg tipper jo at alle bak går så fort som mulig de også, så får vi se om det holder.

Bjørgen er ikke sikker på om de tre bak klarer å hente inn igjen forspranget Weng har opparbeidet seg så langt.

- 26 sekunder er jo litt, da. Heidi er i bra form også, så det kan bli tøft, men har man en god dag og bra ski så er alt mulig. Jeg går jo bak der og jager, så det er enklere det enn å gå foran. Så er det den som har dagen sin, sier Marit Bjørgen.

  • Minitouren på Lillehammer avsluttes med ti kilometer klassisk jaktstart klokka 10.15 i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling