Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng vurderte å bryte rennet for å se håndballfinalen

Weng varsler nye tårer i kveld:
- Jeg var skikkelig irritert og vurderte å bryte rennet

Fram til 8. klasse var Heidi Weng og tremenningen Martine Ek Hagen lovende håndballspillere. Fremdeles er håndballen så viktig for langrennsstjerna at hun vurderte å bryte dagens renn.

IRRITERT: Heidi Weng irriterer seg over at hun ikke rekker hjem til håndballfinalen i kveld. Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix
IRRITERT: Heidi Weng irriterer seg over at hun ikke rekker hjem til håndballfinalen i kveld. Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix Vis mer

FALUN (Dagbladet): Du kan sikkert se henne for deg: Den 13 år gamle utgaven av Heidi Weng, som løper opp og ned på håndballbanen og plager motstanderne konstant med sin enorme intensitet, innsats og løpskapasitet.

Fremdeles bruker denne sesongens verdenscupleder i langrenn mye krefter på håndball. Da Norges håndballherrer spilte VM-semifinale på fredag, holdt Weng på å slite seg helt ut.

- Jeg klarte ikke å se på semifinalen. Jeg ble så nervøs og stressa og brukte altfor mye energi, forteller Weng til Dagbladet.

- Det er kanskje litt teit å si, men jeg synes det er artigere å se på håndball enn langrenn. Hvis jeg ikke hadde drevet langrenn, hadde jeg spilt håndball, avslører 25-åringen.

- Martine Ek Hagen var helt maskin

I oppveksten dannet Ytre Enebakks store stolthet et radarpar på Driv Idrettslag sammen med bestevenninna og tremenningen Martine Ek Hagen fram til 8. klasse. Da valgte de å legge håndballkarrieren til side og satse alt på langrenn.

RADARPAR Martine Ek Hagen (t.v.) og Heidi Weng var et radarpar også på håndballbanen.
Foto: Skiforbundet / Scanpix
RADARPAR Martine Ek Hagen (t.v.) og Heidi Weng var et radarpar også på håndballbanen. Foto: Skiforbundet / Scanpix Vis mer

- Jeg var ganske god da jeg var yngre, men jeg ga meg på topp. Jeg ble aldri sliten og hadde en fordel der. Jeg spilte mest back, men også keeper og litt overalt, forteller Weng til Dagbladet.

- Hvor god var Martine på håndballebanen?

- Martine var enda bedre enn meg. Hun var helt maskin i håndball, så jeg måtte lære noen triks av henne. Martine ga seg samtidig som meg. Vi har alltid gjort det samme: begynt og sluttet samtidig, forteller hun.

På dagens 15 kilometer klassisk ble Weng, akkurat som i går, nr. 3, bare slått av vinner Marit Bjørgen og toer Ingvild Flugstad Østberg. Weng, som gikk to heat flere enn Bjørgen og Østberg i går, trodde aldri hun skulle holde følge helt inn til mål.

Ville bryte rennet

25-åringen var nemlig tung og sliten fra første stavtak. Hun ville helst gi seg, både fordi hun var sliten, men først og fremst for å sette seg i bilen og rekke håndballfinalen mellom Norge og Frankrike.

TRIPPELT NORSK: Marit Bjørgen vant dagens 15 kilomter foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.
Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix
TRIPPELT NORSK: Marit Bjørgen vant dagens 15 kilomter foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix Vis mer

- Jeg ble ganske irritert og vurderte å bryte rennet, fordi jeg ville se håndballkampen. Det er så kult å se på. Håndball er det beste å se på TV, gøyere enn å se langrenn, forteller Weng.

- Hvorfor synes du det?

- Håndball er full fart og action hele veien. Jeg har alltid vært engasjert og sett håndball-VM på hjemmebane på Lillehammer. Når Bjarte Myrhol begynner å grine på TV, begynner jeg også å grine.

- Jeg begynte å grine

Weng er ikke kjent for å være redd for å vise følelser og tårer.

- Jeg begynte å grine da Norge kom til finalen. Jeg har alltid likt jentehåndball best, men dette er så kult. Håndball har jeg holdt på med selv også. Jeg gleder meg skikkelig til finalen, men jeg er skikkelig irritert for at vi ikke får se kampen på TV.

- Tror du det blir nye tårer i kveld?

- Det blir det helt sikkert, i hvert fall hvis Norge vinner, sier Weng og smiler.

Etter dagens 3. plass stresset hun med å komme seg i bilen og starte hjemreisen.

- Vi kjører hjem nå, men vi rekker jo ikke hjem i tide. Jeg får ikke sett kampen på TV. Jeg får prøve å se den på telefonen, men jeg frykter at det ikke er dekning. Det irriterer meg, sier Weng.

- Jeg er sykt fornøyd

Hun var likevel strålende fornøyd etter Falun-helga og var den eneste med to pallplasseringer, bortsett fra eks-kjæresten Emil Iversen på herresiden.

- Jeg er sykt fornøyd med dagen. Etter fem kilometer følte jeg at jeg ikke hadde noe her å gjøre. Jeg klarte heldigvis å hente inn lukene hele tiden. Det er jeg sykt fornøyd med. Jeg hadde mer enn nok med å holde følge, men klarte å kjempe meg inn til pallen, forteller Weng.

- Jeg måtte late som det ikke var for tungt for å unngå å gi de andre selvtillit. Jeg fikk flere heat i går, så jeg får håpe det var derfor jeg ikke var like sterk som Marit og Ingvild. Jeg er utrolig fornøyd med at jeg klarer å kjempe sammen med dem helt inn til mål.

Bjørgen hylles av Kalla og Saarinen

Marit Bjørgen gjorde som i Ulricehamn forrige helg og triumferte på mesterlig vis.

- Når jeg først reiser vekk fra Marius, er det godt at man vinner i hvert fall. Vi gikk bra sammen i front, og jeg er godt fornøyd med avslutningen, forteller Bjørgen.

Nå hylles hun av konkurrentene, deriblant Charlotte Kalla, som imponerte med en sterk 5. plass i klassisk i dag.

- De norske jentene er så sterke. Det Marit gjør i dag, er helt fantastisk. Jeg er veldig imponert, sier Kalla til Dagbladet.

BEST: Marit Bjørgen viste styrke og vant en ny seier i Falun. Verre gikk det med venninna Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix
BEST: Marit Bjørgen viste styrke og vant en ny seier i Falun. Verre gikk det med venninna Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix Vis mer

Aino-Kaisa Saarinen mener Bjørgen gir henne håp i comebacksesongen.

- Det er fantastisk å se at Marit vinner. Det gir meg håp for at jeg kan komme tilbake etter svangerskapet. Det samme gjelder Kikkan Randalls gode renn i går, sier Saarinen til Dagbladet.

Bekymret Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde en tyngre dag og ble nr. 14.

- Jeg var rett og slett tom. Jeg hadde ingen krefter. Det ble en dårlig helg i Falun i år. Jeg hadde ingenting å gå med, selv om jeg hadde alle muligheter. Jeg vet ikke hvorfor det ikke gikk raskere. Hvis jeg ikke viser bedre taker i NM, har jeg kanskje ikke noe å gjøre i VM, sier Heming-jenta til Dagbladet.

- Jeg er veldig overrasket over at jeg gjør det så dårlig i dag, fordi jeg har vært god på trening. Jeg har ikke tid til å ha så mange dårlige dager i den situasjonen jeg er i nå. Jeg må få noen gode løp i NM. Hvis ikke burde jeg kanskje ikke være med på et VM-lag engang. Det er opp til meg selv, sier Heming-jenta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling