Forklaringen på Heidi Wengs problem. Nå gjør hun grep

Weng vet omsider hvorfor alt raknet i OL:
- Private ting ødela for meg

Heidi Weng ligger to måneder bak de andre i sesongoppkjøringen etter å ha roet kraftig ned på hardtreningen for å finne tilbake til seg selv. Private forhold ødela for henne under og etter OL i Pyeongchang.

HAR FUNNET SVAR: Heidi Weng vet hvorfor det gikk galt i OL og i sesongavslutningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR FUNNET SVAR: Heidi Weng vet hvorfor det gikk galt i OL og i sesongavslutningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KVITFJELL (Dagbladet): I to sesonger på rad har Heidi Weng vunnet både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt. I kraft av det kan hun kalle seg verdens mest komplette langrennsløper, selv om det i mesterskap har vært enda sterkere kvinner enn henne selv.

Ingen går flere skirenn enn Weng, og fram til forrige sesong har hun kommet unna med det på en god måte. Tross alt vant hun tre VM-medaljer og leverte utelukkende topp 7-plasseringer i seks av seks renn i Lahti-VM i 2017.

I OL i Pyeongchang i vinter gikk imidlertid alt galt. Verdens mest stabile langrennsløper målt i topplasseringer raknet plutselig og leverte resultater hun ikke hadde vært i nærheten av på mange år.

Resultatrekka 9-11-11-8 er plasseringer mange ville drømme om, men godt under det Weng bruker å levere av resultater. 27-åringen fra Ytre Enebakk ble derfor vraket til kvinnestafetten og dro hjem fra Sør-Korea uten medaljer, oppsiktsvekkende nok for verdenscuplederen.

Etter de olympiske lekene fortsatte nedturen for Weng. 10-5-25-18-25-18 som resultater i verdenscupen etter OL og en 14. plass i NM fortalte en klar historie om at noe var galt med 27-åringen, som likevel klarte å holde unna i kampen om verdenscupen sammenlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer