Tour de Ski: Heidi Weng falt, Ingvild Flugstad Østberg vant

Weng ville ikke ta imot Østbergs trøst etter fallet: - Hun er så irritert

I en heftig duell på oppløpet mellom Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg falt førstnevnte på uforklarlig vis og tapte viktige sekunder i Tour de Ski-sammendraget. Etter målgang ville ikke Weng la seg trøste av Gjøvik-jenta.

DRAMA: Heidi Weng falt på oppløpet i spurtduellen mot Ingvild Flugstad Østberg, som dermed vant igjen og økte ledelsen i Tour de Ski sammenlagt. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
DRAMA: Heidi Weng falt på oppløpet i spurtduellen mot Ingvild Flugstad Østberg, som dermed vant igjen og økte ledelsen i Tour de Ski sammenlagt. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Gårsdagens sprint blåste bort på dramatisk vis i et ekstremvær som flere av aktørene mente var livsfarlig. Dagens fellesstart i fristil holdt på å regne bort i enorme nedbørsmengder, men sammenlagtleder Ingvild Flugstad Østberg og de øvrige jentene kom heldigvis til startstrek i Oberstdorf.

I VM-løypene fra 2005 inntok Marit Bjørgen tronen som langrennsdronning for første gang med tre gullmedaljer for 13 år siden, hvor det historiske gullet på tremila var det store høydepunktet for Rognes-jenta.

I dag var to av Bjørgens arvtakere, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng, de største favorittene i tillegg til energiske og lynhurtige Jessica Diggins. Samtidig var Maiken Caspersen Falla en outsider med sine spurtegenskaper, om hun holdt følge i de ti kilometerne.

Weng irritert etter fallet

Sjelden har flere løpere vært samlet inn mot mål i kvinnelangrenn som i denne fellesstarten, men i den siste bakken rykket Østberg og fikk med seg Weng og Falla over bakketoppen.

Det gikk mot en råsterk norsk trippelseier, men så startet dramaet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer