<strong>MOSTE KONKURRENTENE:</strong> Heidi Weng viste muskler og vant foran Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg i Frankrike i formiddag. Foto: NTB Scanpix
MOSTE KONKURRENTENE: Heidi Weng viste muskler og vant foran Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg i Frankrike i formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Verdenscup, langrenn

Weng viste monsterkrefter og vant internt veddemål: - Jeg er utrolig glad

Trippel norsk på ti-kilometeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til tross for at Therese Johaug er suspendert, har de norske langrennsjentene dominert i kjent stil så langt denne sesongen.

Denne helga har langrennssirkuset flyttet seg til franske La Clusaz, og det blir definitivt mer moro fra de norske jentene hele denne helga.

På dagens ti kilometer fellesstart i fristil ble det nemlig nok en norsk storeslem.

Trippel norsk

Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng stakk av fra resten umiddelbart, og selv om svenske Stina Nilsson prøvde seg, ble det trippel norsk.

En knallsterk Heidi Weng fikk noen meter i den siste bakken, og tok seieren foran Bjørgen og Østberg.

- Jeg så på den siste bakken som målstreken, så jeg forsøkte å få noen meter på de andre. Jeg visste at jeg måtte være nummer én eller to der, sier Weng i et intervju vist på NRK.

- Jeg var veldig sliten, men jeg hadde utrolig mye å gå på i den siste bakken. Vi hadde en avtale om at dagens vinner, hvis det ble en norsk jente, skal få gå ankeretappen på morgendagens stafett, så jeg er utrolig glad, sier Weng videre.

Den norske dominansen startet umiddelbart i dagens renn i snøfattige franske løyper.

Storfavorittene Bjørgen, Østberg og Weng fikk faktisk en liten luke til resten av feltet etter bare tre minutters gåing i mellomhøyden på 1400 meter i Frankrike.

Nilsson yppet seg

Etter fire kilometer hadde de tre imidlertid roet tempoet litt, noe som gjorde at den svenske kometen Stina Nilsson gikk seg opp, og gjorde fronttrioen til en kvartett.

Andre sterke løpere, som Astrid Uhrenholdt Jakobsen, Ragnhild Haga og de russiske jentene klarte ikke å følge det vanvittige åpningstempoet. Finske Krista Pärmäkoski går forøvrig ikke i Frankrike i helga fordi hun velger å trene fram mot Tour de Ski.

Fram mot passering etter seks kilometer bare økte kvartetten i front til forfølgerne. Stina Nilsson så flere ganger ut til å slite med tempoet i front, men bet seg fast.

I en bakke en drøy kilometer før mål økte Østberg tempoet, men de andre norske jentene hang på. Det samme gjorde Nilsson, men bare såvidt.

I den aller siste bakken var det Heidi Weng som forsøkte seg. Enebakk-jenta fikk en liten luke og skaffet seg pole position inn på stadion.

Bjørgen forsøkte å ta inn de få metrene, men Weng holdt tempoet, og gikk kontrollert inn til seier.

Bak fulgte Bjørgen på 2. plass og Østberg på 3. En sliten Nilsson klarte aldri å true pallen på slutten, og måtte ta til takke med den sure 4. plassen.

Ragnhild Haga var best av de nest beste, og sikret seg en sterk 5. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer