Wenger: - Chelsea vil lide

Sjekk klubbene som rammes hardest av Afrika-cup.

(Dagbladet.no): Alle europeiske klubber som henter afrikanske spillere, er klar over at de muligens må unnvære dem opp til én måned annet hvert år, på grunn av Afrika-cupen.

Det hjelper ikke at flere Premier League-managere har klaget sin nød: 20. januar starter fotballfesten i Afrika, og finalen spilles 10. februar.

Med unntak av Aston Villa, Derby, Fulham, Manchester United og Manchester City rammes samtlige Premier League-klubber, som totalt må gi slipp på 39 spillere.

Aller flest mister Portsmouth (5), men Arsenal-manager Arsene Wenger mener Chelsea vil merke det aller mest. Avram Grant må planlegge uten Didier Drogba, John Obi Mikel, Michael Essien og Salomon Kalou den kommende måneden.

- Jeg tror Chelsea vil lide mest, men på en annen side kan de handle mer enn noen andre for å kompensere for det, sier Wenger ifølge Sky Sports.

Vil ikke skylde på Afrika-cup

Selv må han klare seg uten Emmanuel Eboue, Kolo Toure og mindre viktige Alex Song. Toppscorer Emmanuel Adebayor spiller er fra Togo, som ikke er kvalifisert for Afrika-cupen.

- De (Chelsea) mister Mikel, Essien, Drogba og Kalou, det er fire sentrale spillere. Ingen mister så mange, sier Wenger - og kan tilgis for å glemme Portsmouth, som tross alt ikke kjemper om ligatittelen.

CHELSEA MISTER FIRE: 20. januar starter Afrika-cupen, og Chelsea er blant klubbene som rammes hardest. Didier Drogba, Michael Essien, Salamon Kalou og John Obi Mikel blir alle borte i opptil en måned. Foto: EPA
CHELSEA MISTER FIRE: 20. januar starter Afrika-cupen, og Chelsea er blant klubbene som rammes hardest. Didier Drogba, Michael Essien, Salamon Kalou og John Obi Mikel blir alle borte i opptil en måned. Foto: EPA Vis mer

Wenger er i likhet med andre toppmanagere i England flinke til å finne unnskyldninger i motgang, men franskmannen hevder han ikke vil skylde på Afrika-cupen om ting ikke skulle gå som planlagt.

- Vi er like bak Chelsea og Portsmouth, men jeg vil ikke bruke det som unnskyldning om vi ikke vinner ligaen, fordi jeg har visst helt fra starten av seseongen at vi ville miste dem.

Å slutte å kjøpe afrikanere er ikke et alternativ i Arsenal. Men:

- Du må tenke nøye over hvor mange du vil ha. Taper du fire eller fem kamper i den perioden, kan du ikke ta tittelen. Du kan kanskje tåle to tap, men ikke fem. Det er definitivt et problem du må ta stilling til, sier han.

Wenger: - Chelsea vil lide
<B>MISTER TRE:</B> Arsene Wenger må klare seg uten Emmanuel Eboue, Kolo Toure og Alex Song, men vil ikke bruke det som unnskyldning om Arsenal ikke vinner ligaen.