Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger: - Jeg er fortsatt i en sjokktilstand

Arsenal-manager Arsène Wenger innrømmer at han enda ikke har klart å ta inn over seg at tiden i London-klubben er over.

HYLLET: Arsenal-manager Arsène Wenger fikk sin velfortjente hyllest under serieavslutningen. Foto: Mike Egerton/PA via AP / NTB scanpix
HYLLET: Arsenal-manager Arsène Wenger fikk sin velfortjente hyllest under serieavslutningen. Foto: Mike Egerton/PA via AP / NTB scanpix Vis mer

Nylig ble det kjent at franskmannens 22 år lange periode som manager i Arsenal er over foran neste sesong.

Fra London-klubbens side ble det kommunisert at partene var enige om avgjørelsen, men Wenger har i ettertid gått langt i å bekrefte at han gir seg mot sin vilje.

68-åringen går troféløs ut av sin siste sesong i Arsenal og klarte heller ikke lede klubben til spill i mesterligaen neste sesong. Han hadde i utgangspunktet kontrakt ut neste sesong.

PL-legende

Hva han skal bruke tiden på framover, har Wenger enda ikke klart for seg.

- Det er for tidlig å vite hva som blir det neste, sier Wenger i et intervju med den britiske storavisen The Guardian.

Intervjuet ble gjort i Paris tidligere denne uken.

- Jeg har fortsatt ikke ryddet pulten min, og på én måte er jeg fortsatt i en sjokktilstand, tilføyer managerlegenden.

Videre sier 68-åringen at han har gitt seg selv frist til 14. juni, dagen da sommerens fotball-VM innledes, med å bestemme seg for hvor veien går videre.

- Spørsmålet er om jeg vil fortsette å trene lag, være på benken, eller om det er tid for å innta en annen rolle? Det eneste jeg kan si sikkert er at jeg vil fortsette å jobbe, sier han – og tilføyer:

- Jeg har venner som sier de kan ligge på stranda hele dagen i ferien, og den evnen misunner jeg dem. Det klarer nemlig ikke jeg. Jeg kjeder meg. Jeg må gjøre noe og ha en utfordring.

Wenger har ledet Arsenal til tre Premier League-titler i sin svært innholdsrike karriere. I 2003-04-sesongen gikk franskmannens lag ubeseiret gjennom den engelske toppserien.

Sju FA-cuptitler har det også blitt.

Nytt kapittel

Wenger er i tvil om han i såpass høy alder skal gå løs på en ny krevende manageroppgave.

- Vil jeg fortsette å lide så mye? spør franskmannen.

- Jeg vil fortsette å forsvare mine ideer som fotballtrener, det er helt sikkert. Rent spontant vil jeg si at jeg ønsker å fortsette, men sikker kan jeg ikke si at jeg er, fortsetter han.

68-åringen, som sier han har «levd og pustet fotball i alle år», avviser at han har hatt samtaler med ledelsen i Paris Saint-Germain om en rolle i den franske storklubben.

Tiden som nå venter kaller han et nytt kapittel og en bunke blanke sider som ligger foran ham. Det gjør det hele også litt spennende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media