Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger: - Jeg skal vinne Premier League med Arsenal innen tre år

- Det er noe spesielt med dette laget.

 LIGAGULL TIL:  Arsene Wenger er skråsikker på at han klarer å lede Arsenal til et nytt ligagull innen tre år. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB Scanpix.
LIGAGULL TIL: Arsene Wenger er skråsikker på at han klarer å lede Arsenal til et nytt ligagull innen tre år. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB Scanpix. Vis mer

Følg Arsenal-Southampton i vårt fotballstudio. Kampstart 20.45

(Dagbladet): Arsenal og Arsene Wenger tar i kveld i mot Premier Leagues store overraskelse denne sesongen, Southampton. Gjestene ligger på en pen 3. plass, mens Arsenal er plassert fire hakk lenger ned med 20 poeng.

Opp til ligaleder Chelsea er det hele 13 etter 13 spilte kamper.

Likevel ser Arsenal-manager Arsene Wenger lyst på situasjonen. Franskmannen mener nå han styrer den sterkeste Arsenal-utgaven på fire år. Da var Robin van Persie, Samir Nasri og Cesc Fabregas alle en del av troppen.

Dårlig start På gårsdagens pressekonferanse ble han spurt om han tror han klarer å vinne Premier League i løpet av de tre kontraktsårene han har igjen.

- Selvfølgelig. Vi har ikke startet spesielt bra i år, men siden starten av sesongen har vi ikke hatt en full tropp. Det har vært en typisk start etter et VM-sluttspill. Vi må kjempe som gale for å vise at vi kan vinne hver eneste kamp, sier Wenger ifølge The Telegraph.

Franskmannen nekter også for at Arsenal ikke har vært med og kjempet om ligagullet de siste sesongene.

- Vi har kjempet om tittelen mange ganger. Folk husker alltid bare vinneren, men det har vært en lang og jevn kamp om gullet de siste åtte sesongene.

Forrige sesong ledet The Gunners ligaen i februar, men en elendig vårsesong sørget for at endte med en 4. plass.

Mer penger til spillerkjøp Han vil heller ikke være med på at Chelsea allerede bør utnevnes til seriemester. 65-åringen som sist ledet Arsenal til seriegull i 2004 har vært under et hardt press den siste tiden.

I helgen ble han møtt av et banner med påskriften: «Takk for minnene Arsene, men nå er det på tide å si farvel».

Skulle noen prøve seg med et nytt banner i kveld, vil det bli konfiskert. Wenger som i sin managerkarriere har blitt hyllet for måten han har produsert fram spillere som Thierry Henry, Cesc Fabregas og Samir Nasri, har nå begynt å bruke vesentlig større summer på å hente inn spillere.

Mesut Özil, Alexis Sanchez, Danny Welbeck og Calum Chambers har alle ankommet klubben det siste halvannet året og er de dyreste kjøpene i klubbens historie.

Skadeproblemer Før kveldens oppgjør sørger skader igjen for at Wenger må endre på laget. Jack Wilshere ble operert for en ukes tid siden. Midtbanemakkeren Mikel Arteta er også ute.

I tillegg sliter begge venstrebackene Nacho Monreal og Kieran Gibbs med småskader. Wenger håper en av dem blir klar, samtidig som Laurent Koscielny igjen må stå over grunnet skade.

Heldigvis for Wengers del er flere på bedringens vei. Mathieu Debuchy sies å bli klar til møte med gamleklubben Newcastle neste uke. Samtidig er keeperduoen Wojciech Szczesny og David Ospina snart tilbake i full trening.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling