Wenger: - Katastrofalt for fotballen

Arsenal-sjefen om den nye regelen som sier at man kun kan ha 25 spillere i troppen.

- UFORSTÅELIG: Arsene Wenger forstår ikke de nye reglene som sier at man kun kan ha 25 spillere tilgjengelig i Premier League. Foto: AP
- UFORSTÅELIG: Arsene Wenger forstår ikke de nye reglene som sier at man kun kan ha 25 spillere tilgjengelig i Premier League. Foto: APVis mer

|||De nye reglene for spillertropper i den engelske toppserien er ikke populære hos Arsenal-manager Arsène Wenger.

Reglene er innført etter Det europeiske fotballforbundets (UEFA) modell. Reglene innebærer at man ikke kan registrere flere enn 25 spillere for spill, der minst åtte skal være trent opp «på hjemlig grunn», hver gang et overgangsvindu stenger.

— Jeg tror dette er en katastrofal avgjørelse for fotballen og spillerne, og jeg er ganske forbløffet over at spillerorganisasjonen godkjente det, sier Wenger, og legger til:

— Jeg mener dette er en dårlig beslutning for klubbene også.

Ifølge Premier League er ikke de hjemlige spillerne nødt til å være engelske, men må ha vært tilknyttet Det engelske- eller walisiske fotballforbundet i minst tre sesonger, eller tre år, innen de fyller 21 år.

Meningen med regelendringen er å øke antallet av «hjemlige» spillere i engelsk eliteserie.

Fabregas «hjemlig» spiller En mann som den ferske spanske verdensmesteren Cesc Fàbregas er et eksempel på en spiller som kvalifiserer til betegnelsen «hjemlig». Dette fordi han kom til Arsenal som 16-åring, og nå er 23. De nye reglene medfører ikke trøbbel for Arsène Wenger og Arsenal siden klubben har minst åtte spillere som tilfredsstiller kravene.

Franske Wenger, som i flere år har hatt en stor overvekt av utenlandske spillere i sin tropp, forklarer hvorfor han misliker det nye systemet.

— Jeg er ikke noen stor fan av dette fordi det vil føre til at mange spillere blir stående uten klubb — det er den matematiske konsekvensen. I tillegg setter det klubbene i en svak posisjon på overgangsmarkedet, fordi man må kvitte seg med en spiller hvis man gjør et kjøp og allerede har 25 spillere, sier Wenger.

— Da må du ta med hvor mye det vil koste å selge en spiller i beregningene hvis du skal kjøpe en spiller.

— Stopper ikke storklubbene På spørsmål om det nye systemet er bedre enn å la de rikeste klubbene stable sammen enorme spillertropper, svarer Wenger:

— Det tenkes alltid på de negative sidene. De store klubbene har 25 toppspillere uansett, det kan man ikke stoppe med en slik regelendring. Det er bare to løsninger, mener franskmannen.

— Hvis storklubbene allerede har ansatt en spiller, må de slippe ham til en mindre klubb. De små klubbene betaler enten mer enn hva de er gode for, eller de store klubbene betaler deler av lønnen. I begge tilfeller er det noen som taper på det.

De nye reglene gjelder kun i seriekampene og ikke i cupene eller ute i Europa.

(NTB)