SKREKKELIG:  Arsène Wenger skulle feire 1000 kamper som Arsenal-manager, men endte opp med skrekkelige 0-6 i gullduellen mot Chelsea. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
SKREKKELIG: Arsène Wenger skulle feire 1000 kamper som Arsenal-manager, men endte opp med skrekkelige 0-6 i gullduellen mot Chelsea. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

Wenger: - Selvsagt er det en av mine verste dager

Droppet pressekonferansen etter fiaskoen mot Chelsea.

Arsène Wenger skulle feire 1000 kamper som Arsenal-manager, men endte opp med skrekkelige 0-6 i gullduellen mot Chelsea.

- Dette tapet er mitt ansvar. Jeg tar fullt ansvar for det hele. Jeg tror ikke det er noen grunn til å snakke for mye om feilene vi gjorde. Vi gjemte oss i dag, sa Wenger til BBC.

- Over etter 20. min Trolig kan «Gunners» glemme seriegullet denne sesongen. Med nok et stygt bortetap i Premier League, virker Arsenal ute av gullracet. Tidligere i sesongen er det blitt 3-6 borte mot Manchester United og 1-5 borte mot Liverpool.

- Det viktige nå er hvordan vi svarer på dette tirsdag kveld (mot Swansea). Det beste er ikke å forklare for mye om feilene våre, la Wenger til.

Nå er det trolig bare FA-cupen som kan stoppe Arsenals titteltørke. Ikke siden FA-cupen ble vunnet i 2005 har London-laget vunnet noe av betydning. I semifinalen på Wembley 12. april venter Wigan fra nivå to.

- Ja, selvsagt er det en av mine verste dager (i karrieren). Det var over etter bare 20 minutter, og det er mye igjen av en kamp etter det. Du forbereder deg ikke hele uken for å oppleve dette, sukket Wenger.

Droppet pressekonferansen The Times meldte at Wenger droppet den vanlig etter kampen-pressekonferansen. Franskmannen ga bare separate intervjuer.

Der ga Wenger uttrykk for at dommer Andre Marriner ikke kunne ha sett hendelsen der han blåste straffe til Chelsea for en hands på streken.

 Det var Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain som handset, men dommeren sendte likevel lagkameraten Kieran Gibbs i garderoben.

- Jeg tror det var hands, men dommeren kunne ikke ha sett det. Ballen gikk utenfor, og jeg tror det var Chamberlain som touchet den. Jeg vet ikke hvem som sa til dommeren at det var hands, men han så det iallfall ikke selv. Selvsagt var det en skuffende dag, men vi ønsker å vinne den neste kampen nå, sa Wenger.

(NTB)