Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger: - Vi er fortsatt favoritter

Blodfattig Arsenal berget av Bendtner.

• Arsenal-Aston Villa 1-1

(Dagbladet.no): Cesc Fabregas\' silkefot var upresis, Emmanuel Adebayors målsikte feilinnstilt og Phillippe Senderos bare en blek erstatter for Kolo Toure: Murphys lov slo knallhardt  i ansiktet på titteljagende Arsenal på Emirates i ettermiddag.

I 93 minutter.

For på overtid av overtiden vant omsider Adebayor en hodeduell i Aston Villa-feltet og stusset ballen med adresse til en umarkert Nicklas Bendtner. Den unge dansken lot seg ikke be to ganger der lagkameratene hadde nølt gjennom hele kampen.

Arsenal-spissen fikk så god tid som det er lov å be om sju meter fra mål, og bredsidet ballen iskaldt i mål til egen, Arsenals og majoriteten av de drøyt 60 000 tilskuerne på Emirates elleville jubel.

Dermed unngikk Arsene Wengers menn så vidt sesongens første hjemmetap, men det var til gjengjeld noe av det lille positive Arsenal kan ta med seg på flyet til Milano.

- Poenget vi sikret i dag vil få stor betydning for ligainnspurten. Hadde vi tapt, ville det vært annerledes, men vi er fortsatt serieleder. Alle har sine svake perioder men hvert poeng tjent er av stor viktighet, sier Wenger ifølge Sporting Life.

Selv om pendelen svingte Manchester Uniteds vei i dag, er Wenger fortsatt sterk i troen om at eget mannskap befinner seg på toppen av tabellen når ytterligere ti kamper er unnagjort.

KLØNETE: John Carew kan smile bredt da Phillipe Senderos gjorde jobben for Villa-spissen om enn på noe klønete vis. Foto: AP/Scanpix
KLØNETE: John Carew kan smile bredt da Phillipe Senderos gjorde jobben for Villa-spissen om enn på noe klønete vis. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Jeg er klar over at vi ikke lengre er folk favoritter til seriegull, men vi er fortsatt ett poeng foran, og vi har bare tapt én seriekamp så langt denne sesongen. Alt vi trenger å gjøre er å slå tilbake fra den litt svake rekken vi er inne i. Manchester United er i dytten, men mine favoritter forblir Arsenal.

Slitne spillere

På en dag hvor begge rivalene Chelsea og Manchester United leverte svært solide forestillinger på bortebane andre steder i London, var det sterkeste ankepunktet mot et Arsenal-seriegull, bredden i stallen, mest fremtredende på Emirates Stadium.

Slitasjen på nøkkelspillere har kommet mer og mer til overflaten, og forspranget er i ferd med å spises opp bakfra.

I dag var spesielt midtbaneduoen Flamini og Fabregas, som har høstet mye velfortjent ros denne sesongen, langt under pari. Det lukter heller ikke like mye mål av toppscorer Adebayor som trenger flere sjanser enn det som var tilfelle for noen uker siden.

Klønete Senderos

Selv om Arsenal vant både statistikken for sjanser og ballinnehav, kunne Aston Villa ha sikret seg tre meget sterke bortepoeng om det ikke hadde vært for en målhungrig danske.

Martin O\'Neills angrepsoppskrift med en John Carew som river og sliter i midtstopperne for å skape rom for lynhurtige Gabriel Agbonlahor og Ashley Young lyktes nesten fullt ut i dag som mot Chelsea på Stamford Bridge.

Etter 27 minutter fikk Agbonlahor servert et fremspill av Shaun Maloney og satte fart på venstresiden. William Gallas oppfattet at ropene om offside ikke førte frem hos dommer Mark Clattenburg og forsøkte å avskjære Villa-spissen.

Det klarte han ikke, og Agbonlahor forsøkte å finne John Carew som ventet foran boksen med en flat ball. Mellom nordmannen og spisskollegaen stod imidlertid Phillipe Senderos.

Men det var like greit for Aston Villa for Arsenal-stopperen klarte på merkverdig vis å utmanøvrere Manuel Almunia i Arsenal-målet da ballen traff stamfoten og snek seg inn på innsiden av nærmeste stolpe.

Løskrutt 

Ledelsen skulle vare så godt som kampen ut, men kunne også ha blitt økt etter blant annet et godt skuddforsøk av Shaun Maloney mot slutten av førsteomgang, og flere gode kontringsforsøk fra Young og Agbonlahor utover i andreomgang.

Arsenal på sin side hadde også mulighetene, men satte sjelden Scott Carson på prøve. Forsøkene stakk som regel på utsiden av aluminumsrammen.

LETTET: Arsene Wenger både knyttet neven og spanderte på seg antydninger til et smil etter Arsenals utligning.
BERGET POENG: Nicklas Bendtner berget både serieledelsen og poeng da han utlignet tre minutter på overtid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media